19/04/2015

Focus op Pictoplasma-sprekers (deel 3)

Ter ere van het Pictoplasma-festival eind deze maand staat er deze week een negental sprekers in de schijnwerpers op Animatieblog.

Eind deze maand zal Pictoplasma Conference zijn elfde editie beleven in Berlijn. Het festival uit Duitsland biedt drie dagen aan inspirerende presentaties op het gebied van karakters. Drie animatiemakende sprekers lichten we vandaag uit.

Birdo (Brazilië)
In tien jaar tijd hebben Luciana Eguti en Paulo Muppet vanuit niets een animatiestudio op weten te bouwen, die aan zes langspeelfilms, zeventien korte films en muziekvideo’s, en tientallen commercials voor onder nadere FIAT, Google en Unilever meewerkte. De studio onderscheidt zich door een hoge kwaliteit gecombineerd met een enorme veelzijdigheid aan stijlen. Recentelijk mocht de studio zelfs de mascottes van de Olympische Spelen Rio 2016 ontwerpen.

Yves Geleyn (Frankrijk)

Yves Geleyns hartverwarmende commercial The Bear & The Hare ging al snel viral dankzij zijn prachtige combinatie van moderne en klassieke technieken. Opvallend is de vele technieken die de animatieregisseur onder de knie heeft. Elke film van Geleyn heeft een stijl die past bij het verhaal.

Sticky Monster Lab (Zuid-Korea)

Op het eerste gezicht eenvoudig en schattig, op het tweede bizar en donker, dat is het werk van de studio Stick Monster Lab (zie korte film The Father). Grafisch ontwerp, speelgoed, animaties; alles benaderen ze met een frisse en humoristische blik.

Birdo, Yves Geleyn en Sticky Monster Lab spreken zaterdag 2 mei op het festival.

Er zijn nog festivaltickets beschikbaar, via de website van de Pictoplasma Conference. Het evenement vindt plaats van woensdag 29 april tot en met zondag 3 mei in Berlijn, Duitsland.

Geplaatst door onder Festivals