17/04/2015

Focus op Pictoplasma-sprekers (deel 2)

Ter ere van het Pictoplasma-festival eind deze maand staat er deze week een negental sprekers in de schijnwerpers op Animatieblog.

Eind deze maand zal Pictoplasma Conference zijn elfde editie beleven in Berlijn. Het festival uit Duitsland biedt drie dagen aan inspirerende presentaties op het gebied van karakters. Drie animatiemakende sprekers lichten we vandaag uit.

Nicolas Ménard (Canada/Engeland)
Met jarenlange ervaring in de grafische industrie stapte Nicolas Ménard de wereld van de korte animatiefilm in. Opvallend door hun grafische en poëtische vorm werden zijn films voor vele festivals geselecteerd. Somewhere (2013) zat in de selectie van zowel Annecy en Ottawa, en Loop Ring Chop Drink (2014) sleepte eerder dit jaar nog de studentenprijs van het Anima-festival in de wacht.

Loup Blaster (Frankrijk)
Multitalent Loup Blaster gebruikt veel traditionele technieken om kleurrijke, bizarre werelden te scheppen. Ze vj’t live en maakt muziekvideos voor artiesten als Hibou Blaster en Numérobé.

Tado (Engeland)
Het werk van Tado, bestaande uit het duo Mike en Katie, is maf en schattig en zit vol plezier. Ze werkten in opdracht van merken als Monster Trucks, Spongebob Squarepants en AirBnb. Animatie is maar een klein deel van wat ze doen; Tado maakt ook aanstekelijk vrolijke illustraties, gebruiksvoorwerpen en speelgoed.

Nicolas Ménard, Loup Blaster en Tado presenteren hun werk op vrijdag 1 mei.

Er zijn nog festivaltickets beschikbaar, via de website van de Pictoplasma Conference. Het evenement vindt plaats van woensdag 29 april tot en met zondag 3 mei 2015 in Berlijn, Duitsland.

Geplaatst door onder Festivals