15/04/2015

Focus op Pictoplasma-sprekers (deel 1)

Ter ere van het Pictoplasma-festival eind deze maand staat er deze week een negental sprekers in de schijnwerpers op Animatieblog.

Eind deze maand zal Pictoplasma Conference zijn elfde editie beleven in Berlijn. Het festival uit Duitsland biedt drie dagen aan inspirerende presentaties op het gebied van karakters. Drie animatiemakende sprekers lichten we vandaag uit.

Wong Ping (Hong Kong)
Absurd en viezig, maar toch vrolijk en bijzonder kleurrijk; Wong Pings werk is een geval apart. Zijn animaties zijn net zo rijk aan design als zijn illustraties, met een unieke cinematografie en bizarre verhalen.

Lucas Zanotto (Finland/Italië)
Het commerciële werk van Lucas Zanotto, vertegenwoordigd door het agentschap Passion Pictures, valt op door zijn strakke en doeltreffende vormgeving gecombineerd met de charme van stop motion. De bekende app DRAWNIMAL is van Zanotto’s hand.

Andy-Ristaino_011
Andy Ristaino (Verenigde Staten)
Andy Ristaino begon bij de populaire tv-serie Adventure Time als karakterontwerper. Fans van de serie danken karakters als Wendy en de Hot Dog Knights aan deze man. Tegenwoordig zit hij op de storyboardafdeling en tekent hij eigen strips in zijn vrije tijd.

Wong Ping en Lucas Zanotto zullen donderdag 30 april spreken. Andy Ristaino staat zaterdag 2 mei op het podium.

Er zijn nog festivaltickets beschikbaar, via de website van de Pictoplasma Conference. Het evenement vindt plaats van woensdag 29 april tot en met zondag 3 mei in Berlijn, Duitsland.

Geplaatst door onder Festivals