03/04/2015

Eerste blik op animatiefilm Animal Crackers

Teaserposter Animal CrackersBij Blue Dream Studios in Valencia wordt hard gewerkt aan Animal Crackers. Het wordt de eerste bioscoopfilm voor de Spaanse animatiestudio. De prent wordt geregisseerd door Tony Bancroft en Scott Christian Sava.

Het verhaal volgt de familie van Zoe en Owen Huntington, een getrouwd koppel van wie het rustige leventje ondersteboven wordt gekeerd wanneer ze een oud, versleten circus erven. Via een waarzegster krijgen ze een doos met mysterieuze dierenkoekjes: wie ervan eet, verandert in een beest. Om het circus van hun gemene oom Horatio te redden, zullen ze van de magische crackers moeten smullen.

Owen & Zoe in Animal CrackersBancroft is een oude rot in het vak die voor Disney de tekenfilm Mulan regisseerde en als animator meewerkte aan klassiekers als Beauty and the Beast, Aladdin, The Lion King en The Emperor’s New Groove.

Animator Sava, die het script samen schreef met Dean Lorey (Arrested Development), bedacht het idee. Voor zijn kinderen maakte hij een stripboek over een jongen die een circus bezocht en magische koekjes ontdekte. De strip is nooit uitgegeven, maar jaren later wordt het verhaal op geanimeerde wijze tot leven gebracht.

In dit bericht vind je alvast de voorlopige teaserposter, een eerste afbeelding van Zoe en Owen en de oude animatietest die voor de film werd gemaakt. Een verzameling artwork (zowel karakterontwerpen als licht- en kleurenstudies) onthult de verschillende dieren waarin de personages kunnen veranderen. Het character design is van illustrator Carter Goodrich (The Croods, Despicable Me, Ratatouille). Op zijn site vind je nog meer fijne voorbeelden.

Karakters uit Animal CrackersActeurs Emily Blunt en John Krasinski, in het echt ook een koppel, lenen hun stemmen aan Zoe en Owen. Meer bekend volk dat in de animatiefilm te horen is: Sylvester Stallone, Ian McKellen, Danny DeVito, Patrick Warburton, Gilbert Gottfried, Raven-Symoné en Tara Strong.

Verwacht wordt dat de computergeanimeerde film klaar is in de zomer van 2016. Voor de productie krijgt de Spaanse animatiestudio de hulp van het Amerikaanse Storyoscopic Films en de financiële steun van verschillende Chinese investeerders.

Animal Crackers – Proof of Concept

Artwork voor Animal Crackers (klik voor hogere resolutie)

(Via Screen Daily)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films, Trailers