08/04/2015

DreamWorks stelt Dinotrux en nieuwe Dragons voor

Turbo: FAST, All Hail King Julien, The Adventures of Puss in Boots… Het zijn maar enkele van de series die DreamWorks Animation exclusief voor Netflix heeft gemaakt.

Een deal tussen de bekende animatiestudio en de grootste aanbieder van online televisie moet ervoor zorgen dat er eind 2016 maar liefst tien series beschikbaar zijn. Op WonderCon lichtte DreamWorks een tipje van de sluier op: twee nieuwe reeksen worden dit jaar gelanceerd.

Dinotrux

Dinotrux - Ty (Tyrannosaurus Trux)Een van de nieuwe reeksen die in 2015 verwacht worden is Dinotrux. Aan de basis ligt het gelijknamige kinderboek van de Amerikaanse illustrator/schrijver Chris Gall.

De verhalen spelen zich af in een fantasievol, prehistorisch tijdperk dat bevolkt wordt door vreemde creaturen die een mix zijn van twee brullende onderwerpen die erg populair zijn: stoere dinosaurussen en grote voertuigen.

Dinotrux - Ty & RevvitRonkende personages die in de actievolle avonturenserie voorkomen zijn de Tyrannosaurus Trux, Scraptors en Tow-a-constrictors. Centraal staan de belevenissen van Ty, een enorme T-Trux die grootse plannen heeft in de wereld, en zijn beste maatje Revvit, een slimme Reptool die erg creatief is. Samen beschermen ze hun mechanische gemeenschap tegen D-Strux, een reusachtig monster dat alles vernietigt.

Officieel onthulde de studio alleen het logo voor de nieuwe serie, maar via Film Divider konden we wel al de eerste promotieplaatjes opsnuffelen waarop de hoofdpersonages prijken. Dinotrux wordt deze zomer verwacht.

Dragons: Race to the Edge

Dragons: Race to the EdgeDaarnaast presenteerde DreamWorks ook de eerste beelden uit Dragons: Race to the Edge. Die nieuwe serie dient als prequel voor How to Train Your Dragon 2 en speelt zich af in het jaar voor de gebeurtenissen uit die film.

De dappere Vikingen en hun bijzondere huisdieren spelen met uitvindingen die in de succesvolle bioscoopfilm te zien waren, zoals Hiccups ingenieuze vlieguitrusting en vurige zwaard.

Dragons: Race to the EdgeIn vergelijking met de voorgaande reeksen die op Cartoon Network verschenen (Riders of Berk en Defenders of Berk) zijn de tieners nu opgegroeid tot jongvolwassenen.

Uiteraard komen ook meer ongeziene wezens aan bod. Zo onthult een stukje artwork de nieuwe draak Deathsong. Van de animatieserie verschijnen de eerste 13 van de 26 afleveringen online in juni 2015.

Artwork Deathsong - Dragons: Race to the Edge

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Series