30/04/2015

Coca-Cola pronkt met Nederlands ontwerp

Coca-Cola heeft zopas een erg mooie animatie gelanceerd. Deze keer nemen we geen kijkje in een drankenautomaat, maar in het dolle brein van een hond. De frisdrankfabrikant gaf Psyop en Wieden+Kennedy de opdracht om een nieuwe reclamespot te maken. En dat deden ze met Man & Dog. De commercial werd geregisseerd door Todd Mueller en Kylie Matulick.

Coca-Cola - Man & Dog - Lois van BaarleOpvallend is dat de twee hoofdpersonages werden ontworpen door Lois van Baarle. De illustrator en animator van Nederlandse bodem tekende een man en een viervoeter die zonder problemen zouden thuishoren in de oude tekenfilms van Walt Disney.

Haar figuren werden tot leven gebracht door Duncan Studio in Californië. Man & Dog werd grotendeels met de hand in 2D geanimeerd, al bevat de spot ook 3D-elementen voor de achtergronden met moeilijke cameraperspectieven en hectische karakters zoals de maffe eekhoorns op motorfietsen.

Het knappe resultaat is onderaan in dit bericht te bekijken. Meer werk van Loish vind je op haar website. Iets meer uitleg over het productieproces vind je bij Psyop.

Reclamespot Coca-Cola: Man & Dog

Geplaatst door onder Commercials, Eigen bodem, Nederland