11/03/2015

Magische trailer voor Mune

Animatiefilms maken duurt lang: in 2010 schreven we dat er aan de nieuwe film Mune werd gewerkt en vandaag kunnen we melden dat er eindelijk een trailer is voor het fantasievolle sprookje.

MuneMune, Le Gardien de la Lune is geregisseerd door Alexandre Heboyan (animator Kung Fu Panda en Monsters vs Aliens) en Benoît Philippon (een liveactionfilmmaker). Die tweede was ook de scriptschrijver en bedenker van de film. Volgens hem was het de bedoeling om een originele familiefilm met unieke karakters te maken, geïnspireerd door de klassieke sprookjes van Walt Disney en de fantasievolle werelden uit de films van Hayao Miyazaki.

Het verhaal draait om Mune, een kleine, grappige, dromerige faun die in een fabelachtige wereld leeft waar de zon en de maan beschermd moeten worden. Onverwacht wordt hij uitgekozen als de nieuwe bewaker van de maan. Een grote verantwoordelijkheid, tot de heerser van de onderwereld van de onervaren Mune profiteert en de zon steelt. Het avontuur begint wanneer Mune op pad gaat met Sohone (de trotse bewaker van de zon) en Glim (een jonge meid gemaakt van was). Samen willen ze de planeet van chaos en eeuwige duisternis redden.

MuneDe film is een ambitieus project met een naar Amerikaanse normen klein budget van 18 miljoen euro. Een groot deel van het Franse team deed eerder ervaring op bij Amerikaanse topstudio’s: karakterontwerper Nicolas Marlet (How to Train Your Dragon, Kung Fu Panda), art director Aurélien Predal (Penguins of Madagascar), animation supervisor Sebastien Bruneau (Hotel Transylvania) en character technical supervisor Hidetaka Yosumi (Tangled, Wreck-It Ralph). De storyboards werden verzorgd door David Berthier (Asterix, Despicable Me), Antoine Antin (A Monster in Paris, The Illusionist) en Oussama Bouacheria (The Lorax).

In dit bericht vind je de Engelstalige trailer en enkele Italiaanse fragmenten. De computergeanimeerde film opent met een klein stukje handgetekende animatie. Die intro, ook onderaan te bekijken, werd gemaakt bij de Parijse studio La Cachette. Mune is een Franse productie van Onyx Films en Orange Studio, maar werd geanimeerd in Canada bij Mikros Image. Dat is een grote animatiestudio met internationale afdelingen in Parijs, Brussel, Luik, Luxemburg, Los Angeles en Montreal. De laatste tijd werkt Mikros steeds vaker mee aan knappe computerfilms, waaronder de recente Asterix-prent en de veelbelovende boekverfilming The Little Prince.

Distributeur Paramount brengt Mune in Frankrijk uit op 14 oktober 2015. Of de animatiefilm ook in de lage landen verschijnt, is nog niet bekend.

Engelstalige trailer voor Mune

Italiaanse intro (in 2D) en clips voor Mune

(Via Variety, Catsuka en Focus On Animation)

Geplaatst door onder Films, Trailers