08/03/2015

Knappe trailers voor The Little Prince

Vijf jaar na de eerste aankondiging kunnen we eindelijk van de eerste trailer genieten voor The Little Prince (Le Petit Prince). Aan de basis van de nieuwe animatiefilm ligt het gelijknamige boek van de Franse piloot en schrijver Antoine de Saint-Exupéry. Van de bestseller uit 1943 zijn wereldwijd meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht.

Het meisje en de piloot uit The Little PrinceDe prent wordt ingeblikt door Mark Osborne, die met John Stevenson voor DreamWorks de eerste Kung Fu Panda-film regisseerde. Het verhaal uit het boek wordt in de film ook als een verhaal verteld. Om beide werelden uit elkaar te houden, worden afwisselend computeranimatie en stop-motionanimatie gebruikt.

Een kleine meid wordt door haar moeder klaargestoomd voor het drukke leven in de grote wereld van de volwassenen. Op een dag maakt ze kennis met een vriendelijke piloot die niet wil opgroeien. De eigenaardige, oude man vertelt haar over zijn verre reizen en hoe hij met zijn vliegtuig neerstortte in de woestijn. Daar ontmoette hij een jongen, de kleine prins, die beweerde dat hij van een andere planeet kwam. Wat volgt, is een magische reis die fantasie brengt in het leven van het meisje.

The Little PrinceThe Little Prince is een Frans-Canadese coproductie met een Amerikaanse regisseur. De computeranimatie werd gemaakt door de studio’s Onyx Films en Mikros Image, terwijl TouTenKartoon zich over de stop motion boog (onder leiding van Jamie Caliri en Alexander Juhasz). De muziek komt van componist Hans Zimmer (die voor Osborne aan Kung Fu Panda werkte).

Onderaan in dit bericht vind je drie trailers. Het gaat om internationale promotievideo’s die verschillende audio- en beeldfragmenten bevatten voor de Franse, Engelse en Japanse markt. Heel wat bekende acteurs uit Hollywood lenen hun stem aan de personages, onder wie Rachel McAdams (moeder), Jeff Bridges (piloot), James Franco (vos), Marion Cotillard (roos), Benicio Del Toro (slang), Mackenzie Foy (meisje), Riley Osborne (prins), Paul Giamatti, Ricky Gervais en Albert Brooks.

In Frankrijk wordt de film op 29 juli 2015 in de bioscoop verwacht.

Franse trailer voor Le Petit Prince

Japanse trailer voor The Little Prince (Engelse audio, extra clips)

Engelse trailer voor The Little Prince

(Via Catsuka en Variety)

Geplaatst door onder Films, Trailers