12/03/2015

Opnames van Jungle Book: Origins gestart

Andy Serkis is dol op motion capture, een techniek waarbij de bewegingen van echte acteurs als basis worden gebruikt voor computergeanimeerde karakters. De voorbije jaren kroop hij zo in de digitale huid van Gollum (The Lord of the Rings), Kong (King Kong), Caesar (Dawn of the Planet of the Apes) en kapitein Haddock (The Adventures of Tintin).

Andy Serkis als Gollum (motion capture)De Britse acteur maakt nu zijn regiedebuut met een nieuwe adaptatie van The Jungle Book, het beroemde boek van Rudyard Kipling. Het wordt een hybride film die motion capture, computeranimatie en live action combineert.

Mowgli wordt gespeeld door kindacteur Rohan Chand. De geanimeerde dieren krijgen hun stem van bekende acteurs zoals Christian Bale (Bagheera), Andy Serkis (Baloo), Cate Blanchett (Kaa) en Benedict Cumberbatch (Shere Khan). Meer informatie over de stemacteurs vind je in ons vorige bericht.

In de film wordt getoond hoe Mowgli opgroeit bij een roedel wolven. Beer Baloo en panter Bagheera leren hem de wetten van de jungle. Het mensenkind wordt door de dieren aanvaard, behalve door de gevreesde tijger Shere Khan. Maar die blijkt niet het grootste gevaar wanneer Mowgli geconfronteerd wordt met zijn menselijke oorsprong.

The Jungle Book van Rudyard Kipling (1894)Warner Brothers liet deze week weten dat de opnames van de 3D-film gestart zijn.

Regisseur Serkis kan voor zijn debuut rekenen op de hulp van production designer Gary Freeman (Cinderella, Maleficent), editor Mark Sanger (Oscarwinnaar Gravity) en costume designer Alexandra Byrne (Guardians of the Galaxy, Oscarwinnaar Elizabeth: The Golden Age). Steve Kloves, schrijver van de zeven Harry Potter-films, is een van de producenten.

Het resultaat wordt in de Amerikaanse bioscopen verwacht op 6 oktober 2017.

Opvallend: Concurrent Walt Disney werkt op dit moment óók aan een nieuwe Jungle Book-animatiefilm. Die prent, van Iron Man-regisseur Jon Favreau, verschijnt al in april 2016 in de zalen.

(Via Warner Bros)

Geplaatst door onder Films