03/03/2015

Nieuwe Inspector Gadget en Danger Mouse op Netflix

Is 2015 het jaar van de nostalgie? Walt Disney werkt aan een nieuwe DuckTales-serie en Netflix pakt binnenkort uit met nieuwe interpretaties van Inspector Gadget en Danger Mouse.

Netflix, dat online televisie aanbiedt en een steeds groter wordende concurrent wordt voor traditionele tv-zenders, stelde onlangs enkele nieuwe programma’s voor. Een aantal van die series zullen de oudere animatiefans ongetwijfeld bekend in de oren klinken.

Inspector Gadget

De onhandige robotdetective die voor het eerst op de buis verscheen in de jaren tachtig, keert terug op kleine scherm. In tegenstelling tot de oude tekenfilmserie, wordt Inspector Gadget deze keer met computeranimatie tot leven gebracht.

Inspector GadgetCentraal staan de avonturen van de speurneus wiens lichaam vol handige gadgets zit. Om de gemene plannen van Dr. Claw en zijn schurkenorganisatie MAD te verijdelen, krijgt hij vaak hulp van zijn nichtje Penny en haar viervoeter Brain. In de nieuwe serie is Penny een agente in opleiding. Ze gebruikt haar intelligentie, vechtkunsten en hoogtechnologische speeltjes om haar oom Gadget te beschermen. Ook Dr. Claw krijgt versterking van familie. Zijn neefje Talon krijgt van hem enkele handige tips om de wereld over te nemen.

Het eerste seizoen bestaat uit 26 afleveringen (van 22 minuten) en is een productie van DHX Media. Het resultaat is in Amerika te streamen vanaf 27 maart 2015 en zal later ook in de Benelux beschikbaar zijn.

Intro voor nieuwe Inspector Gadget-serie

Danger Mouse

Ook de beste spion van de wereld gaat nieuwe uitdagingen aan. Danger Mouse, een cultreeks uit de jaren tachtig, wordt eveneens in een nieuw jasje gestoken. Het handgetekende medium blijft wel bewaard.

Danger MouseDanger Mouse reist de wereld rond op zoek naar nieuwe missies. De kleine, maar dappere geheim agent neemt het op tegen een hoop slechteriken en wordt daarvoor bijgestaan door de hamster Penfold. Een collectie nieuwe snufjes staat ter beschikking van de heldhaftige muis. Oorspronkelijk was Danger Mouse een parodie op helden à la James Bond. In de nieuwe reeks is de stem van de Britse acteur Stephen Fry te horen (als Colonel K., de baas van Danger Mouse).

In Amerika wordt de reeks in de lente van 2016 verwacht. De distributie in de Benelux volgt op een latere datum. In het Verenigd Koninkrijk verschijnen de 52 afleveringen (van 11 minuten) dit jaar al op CBBC. De animatie wordt in Ierland gemaakt door Boulder Media.

Originele intro voor Danger Mouse

Bottersnikes & Gumbles

Een nieuwe reeks gebaseerd op de gelijknamige kinderboeken die in de jaren zestig, zeventig en tachtig verschenen.

Bottersnikes & GumblesGumbles zijn kleine, komische, stuiterende wezentjes die heel lang kunnen uitrekken (of platgedrukt worden). Het liefst van al spelen ze de hele dag. Hun tegenpolen zijn de Bottersnikes, luie en norse monsters die de Gumbles graag vangen in tinnen blikken.

De adaptatie van Bottersnikes & Gumbles kwam tot stand door een samenwerking van het Britse CAKE en de Australische studio’s Cheeky Little en Mighty Nice. De computeranimatie werd gemaakt door Kickstart in Hong Kong. Het eerste seizoen (van 13 afleveringen) zal via Netflix in de Benelux beschikbaar zijn in 2016.

Voorsmaakje van Bottersnikes & Gumbles

(Via ComingSoon)

Geplaatst door onder Series, Trailers