09/03/2015

Minstens drie nieuwe LEGO-films op komst

The LEGO Movie was een daverend succes. De animatiefilm van 55 miljoen euro bracht bijna acht keer zo veel op in de bioscoop (431 miljoen euro). Niet veel later werden dan ook verschillende nieuwe films aangekondigd.

Emmet (The LEGO Movie)Chris Miller en Phil Lord, de regisseurs van The LEGO Movie, zijn als producenten aan alle nieuwe vervolgen en spin-offs verbonden. Animal Logic, de Australische animatiestudio waar de eerste film werd gemaakt, is in onderhandeling met Warner Brothers om ook de drie volgende te maken.

De komende jaren moet er elk jaar een LEGO-film in de bioscoop verschijnen. In dit bericht zetten we ze allemaal op een rijtje, aangevuld met de recentste details en de Amerikaanse releasedata. Alle films spelen zich uiteraard in hetzelfde speelgoeduniversum af, maar ze moeten wel hun eigen, unieke sfeer en karakter hebben.

Ninjago (23 september 2016)

Ninja uit The LEGO MovieCharlie Bean maakt zijn regiedebuut met Ninjago. Eerder regisseerde hij de animatieseries TRON: Uprising en werkte hij als storyboard artist aan The Powerpuff Girls, Samurai Jack en Dexter’s Laboratory.

Van LEGO Ninjago verscheen eerder al een animatieserie. Die avonturen vonden plaats in een oosters getinte wereld vol heldhaftige krijgers en volgden vier jonge ninja’s. Zij bezitten krachtige wapens en nemen het op tegen een leger van skeletten en monsters uit de onderwereld. Het verhaal van de animatiefilm zou naar verluidt wat afwijken van de serie die op Cartoon Network werd uitgezonden.

LEGO Batman (26 mei 2017)

De superheld die gek is op zwart – en soms donkergrijs – krijgt een eigen spin-off. Chris McKay, animation supervisor van The LEGO Movie en regisseur van de stop-motionserie Robot Chicken, zou normaal de sequel regisseren. Dat plan veranderde en hij staat nu als regisseur aan het hoofd van het geanimeerde soloavontuur van Batman. Het script wordt gepend door Seth Grahame-Smith, bekend van de liveactionfilms Dark Shadows en Abraham Lincoln: Vampire Hunter.

Batman in The LEGO MovieLiefhebbers van Batmans muzikale stukje in The LEGO Movie mogen zich in de handen wrijven, want producent Lord vertelde dat “Batmans innerlijke leven als een gefrustreerde artiest zeker wordt uitgediept.” Toch wordt de film in de eerste plaats een actievol spektakel voor fans van de superheld, die opnieuw wordt ingesproken door acteur Will Arnett.

Batman bestaat ruim 75 jaar en verscheen de voorbije decennia in talloze vormen en met verschillende voertuigen en gadgets. Zijn uitgebreide achtergrond en de vele variaties worden ook in de animatiefilm behandeld. Zo vertelde McKay dat de makers het grote Batman-archief gingen bestuderen: “We hebben Warner Brothers bezocht en foto’s gemaakt van de binnen- en buitenkant van de Batmobiles, net als alle oude kostuums en artwork.” Naast actie zal er voldoende plaats zijn voor komedie. In The LEGO Movie werd Batman als een norse, arrogante man voorgesteld (Kijk hoe rijk en geweldig ik ben!), maar in de animatiefilm willen de makers vooral kijken of Batman in staat is om gelukkig te zijn.

The LEGO Movie Sequel (28 mei 2018)

Hoewel Rob Schrab het verhaal schreef van de animatiefilm Monster House, is hij vooral bekend als regisseur van de komische liveactionseries Community en The Sarah Silverman Program. Daarnaast maakte hij de stripreeks Scud: The Disposable Assassin. Het vervolg op de LEGO-film, dat de heldere titel The LEGO Movie Sequel kreeg, wordt de eerste animatiefilm die Schrab regisseert.

The LEGO MovieHet script wordt geschreven door Phil Lord en Chris Miller, op basis van een verhaal dat ze bedachten met Jared Stern en Michelle Morgan. Een officiële plotbeschrijving is er nog niet, maar de makers losten in enkele interviews wel een paar details.

Omdat de sequel vier jaar later in de bioscoop verschijnt, zal ook het verhaal zich vier jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film afspelen. Volgens de makers is het interessant om te ontdekken hoe het wereldbeeld van de jongen Finn (gespeeld door kindacteur Jadon Sand) is veranderd nu hij een adolescent is.

“Het is leuk om de karakters te laten starten in een andere omgeving dan de eerste film. Emmet maakte een existentiële crisis door nadat hij een andere dimensie ontdekte en zich de zin van zijn bestaan afvroeg”, vertelde Miller. Hoofdpersonages zijn Emmet en zijn zus die in een vreemde, ‘dystopische’ versie van Bricksburg belanden. Dat sluit aan bij eerdere berichten dat de sequel meer sterke, vrouwelijke personages gaat bevatten. “We vinden het belangrijk dat een film een grote doelgroep heeft en dat we jonge vrouwen evenveel inspireren als jonge mannen”, aldus Lord.

Ninjago 2 en The LEGO Movie 3

Mochten bovenstaande films even succesvol blijken als The LEGO Movie, dan mag je nóg meer vervolgen verwachten. Achter de schermen wordt nagedacht over Ninjago 2 (2019) en The LEGO Movie 3 (2020), maar die ambitieuze plannen werden nog niet bevestigd door Warner Brothers.

Een grappig filmpje om af te sluiten? Bij het bonusmateriaal van The LEGO Movie staken de makers zelf al de draak met het succes van de film en de volgende ninjaprent:

(Via THR, Coming Soon, AICN, Empire, ComicBook en Bleeding Cool)

Geplaatst door onder Films