21/03/2015

Fox wil Confessions of an Imaginary Friend verfilmen

Een half jaar voor het boek in de winkel ligt, heeft Fox Animation de rechten al aangekocht om een film te maken van Confessions of an Imaginary Friend: A Memoir by Jacques Papier. Dat is een kinderboek van de Amerikaanse schrijfster Michelle Cuevas.

Het nieuwe, originele boek is geschreven als een biografie over Jacques. Hij is een ingebeeld vriendje dat niet weet dat hij verzonnen is. De uitgeverij omschrijft de leuke plot als volgt:

Book cover Confessions of an Imaginary Friend“Jacques Papier vermoedt dat iedereen hem haat, behalve zijn zus Fleur. Leerkrachten negeren hem als hij zijn hand opsteekt in de klas, hij wordt nooit voor een team gekozen bij het sporten en zijn ouders moeten er vaak aan herinnerd worden om ook voor hem een bord op tafel te zetten.

Hij is geschokt wanneer hij uiteindelijk de waarheid ontdekt: hij is het denkbeeldige vriendje van Fleur! Wanneer hij Fleur overhaalt om hem vrij te laten, begint Jacques aan een verrassende, ontroerende en grappige zoektocht om uit te vinden wie hij echt is en waar hij thuishoort.”

Voorlopig zijn er nog geen details over wie de geanimeerde film zou regisseren en of de prent bij Fox’ dochterstudio Blue Sky (Ice Age, Rio, Epic) wordt gemaakt. Het boek van 178 pagina’s wordt uitgegeven door Dial Books for Young Readers (een onderdeel van Penguin Books) en verschijnt in Amerika in de (virtuele) winkels op 8 september 2015.

(Via Variety)

Geplaatst door onder Films