14/02/2015

Maf voorproefje van The Satellite Girl and Milk Cow

Het hoeven niet altijd prinsesjes of ridders te zijn die de hoofdrol krijgen in animatiefilms, moet regisseur Hyung-yun Chang gedacht hebben. Zijn avondvullende debuut The Satellite Girl and Milk Cow bruist in elk geval over van de originele personages.

Poster The Satellite Girl and Milk CowNa een relatiebreuk verandert de jonge muzikant Kyung-chun plotseling in een melkkoe en wordt hij aangevallen door de Incinerator, een monsterlijke machine die jaagt op mensen met een gebroken hart. Hij wordt gered wanneer een satelliet op aarde neerstort en in een meisje transformeert. Nadat ze jaren vanuit de ruimte de mensen bestuurde, krijgt Il-ho nu de kans om emoties beter te begrijpen. Het satellietmeisje krijgt onderdak bij de melkkoe en de twee groeien steeds dichter naar elkaar toe.

Een waanzinnige trailer geeft alvast een voorproefje van de knotsgekke situaties waarin de bijzondere personages verzeild raken. In het verhaal duiken nog meer magische figuren op, zoals een pratende rol toiletpapier die tovenaar Merlijn blijkt te zijn en een heks die eruitziet als een zwijn.

De tekenfilm werd gemaakt door de Zuid-Koreaanse studio NOWORNEVER en ging in eigen land in première in februari 2014. Nadien draaide de prent op verschillende festivals in Europa, Canada en Azië. Deze maand is The Satellite Girl and Milk Cow twee dagen in België te zien als deel van de competitie van het Anima-festival.

Trailer voor The Satellite Girl and Milk Cow

Geplaatst door onder Films, Trailers