11/02/2015

Trailer voor Giovanni’s Island

Giovanni’s Island (Jobanni no Shima) is een avondvullende bioscoopfilm van Production I.G, een bekende animatiestudio uit Tokio (A Letter to Momo, Jin-Roh: The Wolf Brigade, Oblivion Island). De tekenfilm is gebaseerd op ware gebeurtenissen en werd geregisseerd door Mizuho Nishikubo.

Poster Giovanni's IslandHet verhaal speelt zich af in 1945 op Shikotan, een noordelijk eiland tussen Japan en Rusland. De naweeën van de oorlog tussen beide landen zorgt ervoor dat het vredige eiland wordt ingepalmd door Russische soldaten.

Ondanks hun verschillen in taal en cultuur en de waarschuwingen van hun vrienden, sluiten twee broers vriendschap met het Russische meisje Tanya. Junpei, de oudste van de twee, wordt verliefd, maar zijn leven komt in een stroomversnelling terecht wanneer zijn vader wordt opgepakt en naar Siberië wordt gestuurd. Samen met broertje Kanta begint Junpei aan een gevaarlijke reis.

De film verscheen in februari 2014 in de Japanse zalen en toerde nadien de wereld rond. Op het Chicago International Children’s Film Festival sleepte Giovanni’s Island beide prijzen van de kinder- én de volwassen jury in de wacht. Daarnaast kreeg de film eervolle vermeldingen van de jury’s op het animatiefestival van Annecy (Frankrijk) en het Nueva Mira Film Festival (Argentinië). Deze maand is de prent te zien in de competitie van het Brusselse Anima-festival.

Trailers voor Giovanni’s Island

(Via ANN)

Geplaatst door onder Films, Trailers