12/02/2015

Huiveringwekkende blik op Extraordinary Tales

Extraordinary Tales is een animatiefilm geregisseerd door Raul Garcia. Hij werkte als animator aan verschillende tekenfilms van Disney (Hercules, Pocahontas, Aladdin) en regisseerde bij Kandor Graphics de computerprent The Missing Lynx.

Extraordinary Tales - The Fall of the House of UsherBijna tien jaar lang werd in stukjes aan Extraordinary Tales gewerkt. Letterlijk in stukjes, want de film bestaat uit een collectie van vijf korte animatiefilms die elk in een verschillende stijl zijn gemaakt.

De ene animatie streeft naar een realistische look, terwijl de andere op een oude strip of een schilderij lijkt. Aan de basis liggen vijf bekende horrorverhalen uit de negentiende eeuw van de Amerikaanse schrijver Edgar Allan Poe:

The Tell-Tale Heart volgt een overgevoelige man die niet langer aan de waanzin kan weerstaan en zijn huisgenoot wil vermoorden.

The Fall of the House of Usher draait om een man die zijn jeugdvriend Roderick Usher gaat opzoeken. Na de dood van zijn zus Madeline, de laatste van de Usher-familie, gaat de mentale gezondheid van Roderick met rasse schreden achteruit.

Extraordinary Tales - The Facts in the Case of M. ValdemarThe Facts in the Case of M. Valdemar laat zien hoe een dokter de ideale patiënt ziet in Mr Valdemar om te experimenteren met mesmerisme. Hij wil testen of hij de dood van de oude man kan vertragen of doen stoppen.

The Masque of the Red Death speelt zich af in een afgesloten abdij waarin een groepje edelen zich hebben verschanst omdat er buiten een dodelijke pestepidemie rondwaart.

The Pit and the Pendulum vertelt het relaas van een gevangene die door de Spaanse inquisitie op verschillende manieren wordt gemarteld.

Extraordinary Tales - The Pit and the PendulumOnder de verzamelnaam Extraordinary Tales worden de vijf animaties nu samen uitgebracht. Enkele bekende namen werden gestrikt voor de voice cast. Zo spraken Christopher Lee, Julian Sands en Roger Corman spraken een (vertel)stem in en werd een oude opname gebruikt van de beroemde Dracula-acteur Béla Lugosi die The Tell-Tale Heart voorlas.

Het resultaat is een coproductie van Mélusine Productions (Luxemburg), Les Armateurs (Frankrijk), The Big Farm (België) en Melon Digital (Spanje). De animatie werd onder meer gemaakt bij de Luxemburgse Studio 352 en de afwerking (compositing) gebeurde bij de Waalse studio Digital Graphics.

Op het Anima-festival in Brussel is Extraordinary Tales deze maand te zien als onderdeel van de filmcompetitie. Onderaan vind je een allesomvattende trailer en enkele beelden uit de afzonderlijke films.

Trailers voor Extraordinary Tales

Geplaatst door onder België, Films, Trailers