09/02/2015

Trailer voor 108 Demon-Kings

108 Rois-Démons (108 Demon-Kings) is een nieuwe animatiefilm van regisseur Pascal Morelli (Corto Maltese in Siberia). Hij schreef het script met Jean Pêcheux en baseerde zich op een Chinese legende (Shui Hu Zhuan).

Poster 108 Rois-Démons (108 Demon-Kings)Het Chinese keizerrijk van de 12e eeuw wordt geplaagd door demonische koningen. Om hen te verslaan, heb je de moed van honderd tijgers nodig, de kracht van duizend buffels, de listigheid van evenveel slangen… en stom geluk.

Wanneer de oude monnik Zhang de jonge prins Duan van de dood redt, brengt het lot verschillende personages samen. Om de troon te veroveren, krijgen ze hulp van het vinnige bedelaarsmeisje Pei Pei en een bonte groep rovers die uitstekende krijgers zijn.

De makers kregen voor de financiering steun van het Belgische fonds Wallimage. Vijf weken werden in Brussel opnames gemaakt met behulp van motion capture, een techniek waarbij de bewegingen van acteurs worden omgezet in een digitaal skelet dat vervolgens als basis dient voor de computeranimatie.

Green screen en motion capture bij 108 Demon-KingsOpvallend is de mix van technieken die voor 108 Rois-Démons werd gebruikt. Anders dan bij de meeste motion-capturefilms, werden de acteurs voor een green screen gefilmd terwijl ze echte kostuums droegen en allerlei stunts uitvoerden.

Zoals je in de onderstaande trailer kunt zien, bestaan de personages dus eigenlijk uit ‘normale’ lichamen die later van geanimeerde hoofden en ledematen werden voorzien. Ook de achtergronden en sets werden achteraf allemaal op digitale wijze toegevoegd.

Verschillende landen werkten mee aan de Europees-Aziatische coproductie, waaronder Same Player Productions (Frankrijk), Bidibul Productions (Luxemburg), Scope Pictures (België) en Fundamental Films (China).

Het resultaat draait vanaf 18 februari 2015 in de Belgische zalen. 108 Rois-Démons wordt iets eerder ook vertoond op het Anima-festival in Brussel.

Trailer voor 108 Demon-Kings

Een blik achter de schermen (toen de film nog een andere titel had)

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Films, Trailers