10/02/2015

Goddeloze trailer voor The Fake (18+)

De Zuid-Koreaanse regisseur Sang-Ho Yeon heeft het niet voor vrolijke tekenfilms met leuke liedjes, dansjes en grapjes. Het leven in de harde wereld is wat hem interesseert. In 2011 vertelde zijn bikkelharde debuutfilm The King of Pigs een aangrijpend verhaal over geweld bij tieners. Zijn tweede animatiefilm, The Fake (Saibi), is opnieuw zware kost.

Poster The Fake (Saibi)In The Fake neemt de regisseur religie en (blind) geloof onder de loep. Het verhaal speelt zich af in een landelijk dorp, waar eenvoudige mensen bedrogen worden door de predikant en een groep misdadigers. Met neppe mirakels geven ze de lokale bevolking valse hoop en proberen ze hen zo veel mogelijk geld afhandig te maken.

Slechts één man ziet door het bedrog heen, maar door zijn slechte reputatie wil de bevolking hem niet geloven. Wanneer zijn eigen dochter tot wanhoop wordt gedreven, besluit hij de oplichters zelf aan te pakken. Zij schuwen echter geen geweld om hun winstgevende zaken te beschermen.

De film gaat sinds 2013 de wereld rond en werd op meerdere filmfestivals bekroond. Binnenkort is The Fake te zien in België op het Anima-festival, waar de volwassen prent geselecteerd is voor de competitie.

Trailers voor The Fake (Saibi)

Geplaatst door onder Films, Trailers