25/02/2015

Nieuwe DuckTales-serie in 2017

Binnenkort kun je opnieuw een bezoekje aan Duckstad brengen, want Disney Television Animation werkt aan een gloednieuwe reeks van DuckTales. Dat werd vandaag bekendgemaakt door Disney XD-topman Marc Buhaj. Hij vertelde dat de nieuwe serie trouw zal blijven aan het avontuurlijke karakter van de strips van Disney-legende Carl Barks.

DuckTalesDe animatieserie volgt de belevenissen van de schatrijke Scrooge McDuck (Dagobert Duck), zijn nieuwsgierige en ondeugende neefjes Huey, Dewey en Louie (Kwik, Kwek en Kwak) en de temperamentvolle Donald Duck. Samen reizen ze de wereld rond en belanden ze in de grootste avonturen.

Andere iconische karakters die niet ontbreken zijn Duckworth (Van Stoetenwolf), Gyro Gearloose (Willie Wortel), Launchpad McQuack (Turbo McKwek), Flintheart Glomgold (Govert Goudglans), Magica De Spell (Zwarte Magica), Mrs. Beakley (Mevrouw Baktaart), Webbigail Vanderquack (Lizzy) en Ma Beagle and the Beagle Boys (Ma Boef en de Zware Jongens) – onder wie Burger Beagle (Bolle Boef) en Bouncer Beagle (Beuk Boef).

Artwork DuckTalesVan de originele DuckTales-serie werden tussen 1987 en 1990 honderd afleveringen gemaakt en een avondvullende tekenfilm, getiteld DuckTales the Movie: Treasure of the Lost Lamp.

In dit bericht vind je alvast een eerste stukje artwork. Het resultaat wordt in 2017 op het kleine scherm verwacht via Walt Disneys wereldwijde kanalen.

Oude Nederlandse intro voor DuckTales

(Via Deadline)

Geplaatst door onder Series