02/02/2015

Artwork voor DreamWorks’ Me and My Shadow

Me and My ShadowLange tijd was een teaserposter het enige beeldmateriaal dat we van Me and My Shadow hadden. De bioscoopfilm van DreamWorks Animation werd in 2010 aangekondigd, maar verdween in 2013 van de agenda omdat het verhaal naar verluidt niet goed zat.

Vorige maand dook een handvol artwork op, hoewel het niet duidelijk was of er achter de schermen nog steeds aan de film gewerkt werd. Die kans lijkt nu – na het harde nieuws over de drastische besparingen en herstructurering bij DreamWorks Animation – een stuk kleiner, want de film is niet terug te vinden in het schema dat de studio vrijgaf met zeven projecten voor 2015 tot en met 2018.

Artwork voor Me and My Shadow van DreamWorks AnimationHoe dan ook, de afbeeldingen geven een mooi voorsmaakje van het ambitieuze plan van DreamWorks. De studio wilde voor Me and My Shadow experimenteren met een mix van 2D- en 3D-animatie: de schaduwen zouden met de hand worden getekend, terwijl de menselijke personages met de computer worden gecreëerd. De beschrijving van het verhaal klonk als volgt:

Stan is een enthousiaste, maar gefrustreerde schaduw die droomt van een dynamisch leven. Helaas zit hij vast aan de ontzettend saaie Stanley Grubb, een schuchtere man die een oogje heeft op de charmante Heidi.

Artwork voor Me and My Shadow van DreamWorks AnimationHet avontuur begint wanneer Stan ontdekt dat een schurk de mensenwereld wil veroveren en ervoor heeft gezorgd dat schaduwen de controle over hun mensen kunnen nemen. Om Stanley te beschermen, breekt Stan zelf de ultieme regel (“zij leiden, wij volgen”) en laat hij Stanley van zijn bestaan weten. Samen gaan ze op onderzoek in de schaduwwereld en ontmoeten ze allerlei vreemde schaduwen, zowel goed- als kwaadaardige. Onderweg leert de onzekere Stanley van zijn bijzondere wederhelft hoe hij zijn angsten kan overwinnen en meer van het leven kan genieten.

T-shirt crew Me and My Shadow (DreamWorks Animation)Het artwork in dit bericht laat iets beter zien hoe dat idee zou worden uitgewerkt. Een foto van de afbeelding op het T-shirt van de crew werpt mogelijk een blik op het gemene schaduwmonster uit de film. Daarnaast vind je ook enkele GIF’jes die geplukt zijn uit een – helaas alweer verwijderd – testfragment van animator William Salazar. De leuke animaties tonen wat de komische (en pijnlijke) gevolgen zouden kunnen zijn wanneer de schaduw van Stanley het overneemt.

Josh Gad (Stanley), Bill Hader (schaduw Stan) en Kate Hudson (Heidi) werden in 2012 door de DreamWorks als stemacteurs aangekondigd. Het gerucht ging dat de studio Tom Hiddleston de rol van een gemene schaduw wilde laten inspreken, maar dat werd nooit bevestigd.

Me and My Shadow zou het regiedebuut worden van Alessandro Carloni. Hij was head of story van de eerste twee How to Train Your Dragon-films en story artist van The Croods en Kung Fu Panda 2. Mocht de animatiefilm alsnog groen licht krijgen, dan lees je dat uiteraard op deze website.

Concept art voor Me and My Shadow

Pencil tests Me and My Shadow

(Via Film Divider)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films