06/02/2015

Animal Logic werkt aan Astro Boy-film

De geanimeerde verfilming van Astro Boy in 2009 (bovenaan afgebeeld) was niet het gehoopte succes en animatiestudio Imagi ging een jaar later kopje-onder. Toch geeft Hollywood de moed niet op. Zeker niet nu superhelden in de bioscoop populairder blijken dan ooit.

Astro BoyAchter de schermen wordt dus weer gewerkt aan een adaptatie van Astro Boy (Mighty Atom). Dat is een wereldberoemde stripreeks van Osamu Tezuka, de Japanse ‘God of Manga’. De avonturen spelen zich af in de toekomst en draaien om de jonge, heldhaftige robot die gemaakt is door een uitvinder om de dood van zijn zoon te verwerken. Astro Boy beschikt over buitengewone krachten die hij gebruikt om de misdaad te bestrijden.

In tegenstelling tot eerdere animatiefilms en -series, gaat het dit keer om een liveactionfilm. Tezuka Productions werkt hiervoor samen met Animal Logic. Die bekende, Australische animatiestudio werkte onder andere aan The LEGO Movie, Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole en Happy Feet. Daarnaast houdt de studio zich ook bezig met visual effects voor superheldenfilms als X-Men: Days of Future Past en Avengers: Age of Ultron.

Artwork voor Astro Boy Reboot“We hebben [Astro Boy] gezien als manga, anime en een animatiefilm, maar we hebben hem nog nooit gezien als een liveactionfilm of als een superheld. Wij zien hem eigenlijk in dezelfde klasse als een Iron Man”, aldus Animal Logic-producent Zareh Nalbandian.

Een regisseur heeft de film nog niet. Op dit moment wordt er gezocht naar scriptschrijvers. De makers willen de film voor een grote doelgroep van superheldenfans maken en niet uitsluitend voor kinderen. Daarbij willen ze allerlei nevenpersonages en schurken uit de stripreeks gebruiken.

Zoals vorig jaar bekend raakte, plant Animal Logic ook een bioscoopfilm over Betty Boop. Sinds kort wint Astro Boy weer aan populariteit, want de Franse studio Caribara Animation werkt aan een nieuwe animatieserie over de jonge held (zie vorig bericht). Het bovenstaande stukje artwork is voor die reeks.

(Via THR)

Geplaatst door onder Films