31/01/2015

ToonBox kondigt scifi-komedie Spark aan

Pecking Order, Wild Card en The Den van RedRover AnimationToonBox Entertainment (Canada) en RedRover (Zuid-Korea) gooiden vorig jaar hoge ogen met The Nut Job. De animatiefilm, over enkele maffe knaagdieren die een notenwinkel overvallen, werd een onverwacht succes in de Amerikaanse bioscopen. Het duurde dan ook niet lang voor een vervolg werd aangekondigd.

Die sequel is echter niet het enige waar de studio’s aan werken. In de pijplijn zit naast een vervolg op The Nut Job eveneens een bijbehorende televisieserie. Ook zijn er drie andere animatiefilms in ontwikkeling: The Pecking Order, Wild Card en The Den.

Daarbovenop werd deze week Spark aangekondigd, een coproductie van ToonBox, RedRover en vaste partner Gulfstream Pictures (een dochteronderneming van Warner Brothers).

Poster voor SparksHet verhaal wordt omschreven als een komisch sciencefictionavontuur. Dertien jaar geleden nam de gemene Generaal Zhong de macht na een hevige strijd die de planeet Bana bijna verwoestte. Wanneer drie vrienden ontdekken dat Zhong nu het hele universum wil veroveren met de Kraken, het dodelijkste beest/wapen uit de geschiedenis, slaan ze de handen in elkaar.

De jonge aap Spark, het dappere vossenmeisje Vix en het technisch aangelegde wrattenzwijn Chunk besluiten om samen Bana terug te veroveren. Hun gevaarlijke tocht brengt hen naar de uithoeken van het universum. Onderweg leert Spark zijn ware identiteit kennen, met de hulp van de vergeetachtige robot/kinderverzorgster Bananny en een nobele koningin.

Aan het hoofd van de avondvullende prent staat Aaron Woodley, regisseur van de stop-motionserie Glenn Martin DDS. Hij schreef het script samen met Doug Hadders en Adam Rotstein. Een aantal van de rollen wordt ingesproken door bekende Hollywood-actrices, onder wie Hilary Swank (koningin), Susan Sarandon (Bananny) en Jessica Biel (Vix). Hoofdpersonage Spark krijgt zijn stem van Jace Norman.

Spark is nu – net als The Nut Job 2 – in productie. De makers hopen het resultaat in stereoscopisch 3D in de bioscoop uit te brengen in 2016.

Eerste promotieplaatjes voor Spark

(Via Variety en Toonbox)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films