26/01/2015

Nieuwe beelden uit When Marnie Was There

Grootmeester Hayao Miyazaki is met pensioen en Studio Ghibli heeft de deuren gesloten. Dat is hopelijk iets tijdelijks, maar momenteel worden er geen nieuwe bioscoopfilms meer gemaakt. In het slechtste geval is When Marnie Was There dus de laatste film die uit de legendarische, Japanse studio voortkomt.

When Marnie Was ThereHet verhaal speelt zich af in een dorp aan de kust van Hokkaido en draait om het weesmeisje Anna, een buitenbeentje zonder vrienden. Vanwege haar zwakke gezondheid wordt ze naar haar oom en tante aan de kust gestuurd. Daar verandert alles wanneer ze op een dag kennismaakt met het vreemde meisje Marnie, in wie ze voor het eerst een vriend vindt.

When Marnie Was There is de tweede animatiefilm die geregisseerd werd door Hiromasa Yonebayashi (The Secret World of Arrietty). Het liedje dat je in de trailer hoort, is Fine on the Outside van Priscilla Ahn (Ghibli’s eerste volledig Engelstalige themanummer). Onderaan vind je enkele nieuwe trailers met mooie, ongeziene fragmenten.

De tekenfilm draait eind januari 2015 op het IFFR in Rotterdam en maakt enkele weken later ook deel uit van de selectie van het Anima-festival in Brussel. De Belgische release staat gepland voor 11 februari 2015. In Nederland verschijnt de prent pas vanaf 23 april 2015 in de bioscoop.

Nieuwe trailers voor When Marnie Was There

Geplaatst door onder Films, Trailers