06/01/2015

Eerste beelden uit animatieserie Puss in Boots

Deze maand start weer een nieuwe serie van DreamWorks Animation op Netflix. Na Turbo: FAST en All Hail King Julien is het de beurt aan The Adventures of Puss in Boots. Centraal staan de belevenissen van de populaire, gelaarsde kat die de voorbije jaren in de Shrek-films en zijn eigen spin-off Puss in Boots was te zien.

Dulcinea en Puss uit de serie The Adventures of Puss in BootsIn de nieuwe avonturen belandt Puss in San Lorenzo, een mythische stad die door een toverspreuk wordt afgeschermd voor de buitenwereld. Wanneer Puss per ongeluk een eind maakt aan de magie, zijn de inwoners en hun wonderlijke schat in gevaar. Er zit voor de heldhaftige kat niets anders op dan de stad te beschermen tegen plunderaars en zo een legende te worden.

Figuren uit sprookjes en mythologie – zoals een raadselachtige sfinx en een golem – zorgen voor de fantasievolle elementen in de komische reeks. De serie situeert zich in de tijd voor de gebeurtenissen uit Puss in Boots en de Shrek-avonturen, waardoor er ruimte is voor allerlei nieuwe personages, onder wie de schattige lerares Dulcinea en de weeskinderen Toby, Esme, Vina en Kid Pickles.

Poster The Adventures of Puss in BootsRegisseur van de reeks is Lane Lueras (Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness). Uitvoerend producent is Doug Langdale (schrijver van de recente animatiefilm The Book of Life en Darkwing Duck).

De stemmencast bestaat uit Eric Bauza (Puss in Boots), Jayma Mays (Dulcinea), Paul Rugg (maffe alchemist Artephius), Carla Jimenez (strenge verzorgster Señora Zapata), Laraine Newman (pittige barvrouw Pajuna) en Carlos Alazraqui (bange burgemeester Temeroso). Daarnaast zijn er in het eerste seizoen bijrollen voor de acteurs John Leguizamo (Jack Sprat), Danny Trejo (El Moco), Joshua Rush, Maria Bamford, John Rhys-Davies, Robbie Rist en Jim Cummings.

Het plan is om drie seizoenen te maken die elk uit 26 afleveringen van 22 minuten bestaan. De eerste vijf episodes zijn vanaf 16 januari 2015 beschikbaar voor Netflix-leden, zowel in de Verenigde Staten als in Nederland en België. In de loop van het jaar zullen meer afleveringen aan de virtuele videotheek worden toegevoegd.

2D-animatie in serie The Adventures of Puss in BootsIn dit bericht vind je alvast de eerste trailer voor de serie. Onderaan staan drie extra fragmenten: twee clips uit de eerste aflevering Hidden en een uit Brothers. De onderste video laat zien dat de computeranimatie af en toe wijkt voor korte stukjes handgetekende animatie, bijvoorbeeld voor flashbacks. De 3D-animatie wordt gemaakt bij de Canadese studio Bardel Entertainment en Technicolor, een vaste partner van DreamWorks Animation in India. De 2D-animatie wordt gecreëerd door twee animators in de hoofdstudio van DreamWorks Animation in Glendale.

Trailer voor The Adventures of Puss in Boots

Fragmenten uit The Adventures of Puss in Boots

(Via DreamWorks, Variety en Indiewire)

Geplaatst door onder Series, Trailers