30/01/2015

9 jaar Animatieblog: nieuwe website online

Jawel! Na jaren plannen, brainstormen, ontwerpen, overleggen, uitstellen, helemaal opnieuw beginnen en hard werken achter de schermen is het eindelijk zover: je kijkt naar de spiksplinternieuwe versie van Animatieblog.

De lanceerdatum is geen toeval: op 30 januari 2015 bestaat Animatieblog exact negen jaar. Kaarsjes uitblazen en iedereen een stuk taart geven is onbegonnen werk en een beetje lastig via internet, dus onthullen we vandaag gewoon voor iedereen onze virtuele make-over. De nieuwe website bevat nog enkele kleine bugs en schoonheidsfoutjes, maar die worden spoedig opgelost (zodra de taart op is).

Begindagen Animatieblog (2006)Daarnaast willen we deze gelegenheid aangrijpen om onze lezers van het eerste uur te bedanken voor hun jarenlange steun en positieve reacties op ons werk. Bij dezen: bedankt! Aan de nieuwe fans: welkom, we zullen je bewijzen waarom liefhebbers van animatiefilms ons al negen jaar volgen!

Het heeft veel bloed, zweet en tranen (van geluk) gekost, maar met trots presenteren we de mooiere, handigere, modernere en ronduit betere versie van je favoriete Nederlandse website met nieuws over het wondere medium dat animatie is.

Vanaf vandaag steekt Animatieblog in een nieuw jasje. Dat mocht ook wel, want sinds 2006 was er weinig aan de lay-out veranderd. Voor de redactie zijn er talloze verbeteringen onder de motorkap en voor de buitenwereld is er een frisse look. Alleen onze reputatie blijft onveranderd: we brengen dagelijks betrouwbare nieuwsberichten over animatie uit binnen- en buitenland.

In de linkerkolom op deze site vind je voortaan een menu dat je sneller naar jouw interesses moeten leiden. Snel een korte film bekijken? Klik op ‘video’. Zin om te zien waar ze in Nederland of België aan werk(t)en? Neem dan eens een kijkje bij ‘sector’. Sommige categorieën bevatten momenteel een beperkt aantal berichten, maar zullen in de toekomst flink uitgebreid worden. De kans is ook groot dat er later nieuwe rubrieken worden toegevoegd.

Mascotte AnimatieblogIn de toekomst zullen we nog meer aandacht besteden aan werk van eigen bodem, maar we zijn alvast ontzettend blij dat we voor de digitale verjongingskuur van onze website de hulp hebben kregen van lokaal talent. Zo zorgde Michèle Vanparys voor een leuke mascotte die onze startpagina siert. Het unieke figuurtje is nadien tot leven gebracht door animators Joost van den Bosch en Kenny Rubenis; hun fijne walk cycles zul je op verschillende, strategische plaatsen op deze gloednieuwe Animatieblog-site terugvinden.

We pakken binnenkort uit met een portie exclusieve berichten, afgewisseld met enkele oudere artikels die door het werk aan de nieuwe site op de achtergrond zijn beland, maar wel nog steeds een plekje op deze site verdienen. Bewonder het nieuwe design, blader gezellig door het archief, voeg de nieuwe domeinnaam toe aan je favorieten en geniet straks van de verse porties animatie die we je voorschotelen.

Blij met de nieuwe look? Benieuwd naar de toekomst? Een foutje gezien of een kinderziekte ontdekt die we nog moeten fiksen? Heel hard ‘Jaaaaaaaa’ brullen omdat die lang beloofde update eindelijk online is? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit bericht.

Geplaatst door onder Animatieblog