23/12/2014

LAIKA kondigt Kubo and the Two Strings aan

Een vroeg kerstgeschenk! LAIKA heeft het volgende project onthuld: Kubo and the Two Strings wordt de vierde stop-motionfilm van de bekende studio achter Coraline, ParaNorman en The Boxtrolls. Het originele verhaal wordt omschreven als een meeslepend, fantasievol avontuur in het oude, mythische Japan:

LAIKA (logo uit The Boxtrolls)De arme, lieve jongen Kubo leidt een teruggetrokken leventje en zorgt met grote toewijding voor zijn moeder in een slaperig dorpje aan de kust. Het is een rustig bestaan, tot een geest uit het verleden hem opspoort vanwege een eeuwenoude vendetta. Kubo vlucht en wordt achtervolgd door goden en monsters. Zijn enige kans op overleven is het magische harnas vinden dat ooit werd gedragen door zijn gesneuvelde vader, de grootste samoeraikrijger aller tijden. Vol moed begint Kubo aan een spannende reis terwijl hij de confrontatie aangaat met zijn familiegeschiedenis, de natuurelementen trotseert en dapper vecht voor de aarde en de sterren.

De film wordt het regiedebuut van Travis Knight, animator en tevens de CEO van de studio. Hij neemt ook nog eens de rol van producent op zich, maar wordt daarvoor gelukkig bijgestaan door Arianne Sutner (ParaNorman). Marc Haimes en Chris Butler (schrijver en regisseur van ParaNorman) schreven het script. Net als The Boxtrolls wordt Kubo and the Two Strings een mix van stop motion en computeranimatie en verschijnt het resultaat in stereoscopisch 3D in de bioscoop.

Heel wat klinkende namen lenen hun stem. De rol van Kubo is weggelegd voor Art Parkinson (de dertienjarige acteur bekend als Rickon Stark uit Game of Thrones), terwijl de overige – nog onbekende – personages worden ingesproken door Matthew McConaughey, Charlize Theron, Rooney Mara, Ralph Fiennes en Brenda Vaccaro.

Artwork Kubo and the Two StringsKubo and the Two Strings is een zeldzame parel”, aldus regisseur Knight. “Het is een pakkend verhaal ontstaan uit Japanse folklore en mythologie, met vervlogen beschavingen, mystieke origami, nobele helden, gekwelde minnaars en bloedstollende monsters. Kubo is zowel episch als intiem, een grappig, intens en uiteindelijk opbeurend sprookje dat vorm krijgt met de meest bizarre en prikkelende beelden die ik ooit gezien heb. En het belangrijkste: het is diep ontroerend. Het is een verhaal dat iets betekent, een verhaal dat het verdient om verteld te worden. Kortom, het is een LAIKA-film. Dankzij een poëtisch script, sublieme cast en onze bijzonder getalenteerde kunstenaars en handwerkers zal Kubo een vreemde, opwindende en prachtige film worden. Ik kan niet wachten om hem te delen met de wereld.”

In Amerika staat de release gepland voor 19 augustus 2016. Kubo and the Two Strings is de eerste van drie bioscoopfilms uit de vernieuwde samenwerking van LAIKA en distributeur Focus Features. In de rest van de wereld wordt de stop-motionfilm verdeeld door Universal Pictures. Het mooie stukje artwork in dit bericht werpt alvast een allereerste blik op hoofdpersonage Kubo.

(Via Deadline)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films