02/11/2014

Sprookjesachtige trailer voor Song of the Sea

Ben en hond Cú uit Song of the SeaBinnenkort verschijnt eindelijk de tweede prent van de Ierse regisseur Tomm Moore. Na zijn debuut met The Secret of Kells (Oscarnominatie 2010) pakt hij opnieuw uit met een prent vol Keltische ingrediënten. Centraal in Song of the Sea staan de ‘selkies’, mythische zeehonden die hun vacht kunnen afwerpen en op die manier als mensen op het land kunnen leven.

Het verhaal draait om Ben en zijn zusje Saoirse, het laatste zeehondenkind. Samen met hun vader wonen ze in een vuurtoren. Hun grootmoeder vindt dat niet goed genoeg en neemt de twee mee naar de stad. De kinderen zijn het daar echter niet mee eens en lopen samen weg. Onderweg naar hun vertrouwde huis aan de zee belanden ze in een sprookjesvolle wereld die Ben herkent uit de verhalen die hun moeder vroeger vertelde. Een wereld uit de Ierse folklore, vol magische personages die enkel kunnen overleven als Saoirse op tijd haar stem vindt om de ‘Song of the Sea’ te zingen.

Song of the SeaIn de Amerikaanse trailer zijn heel wat mooie beelden te zien, maar ook in de andere versie die bedoeld is voor de Franse markt (waar de film Le Chant de la Mer heet), zitten indrukwekkende stukjes. Het sprookjesachtige voorsmaakje voor de handgetekende prent is een streling voor het oog. Het resultaat is een Europese coproductie van de Ierse studio Cartoon Saloon waar ook de Belgische studio Digital Graphics aan meewerkte.

In België, Luxemburg en Frankrijk verschijnt de Frans gedubde versie vanaf 10 december 2014 in de zalen. Enkele maanden later volgt een Nederlands gesproken versie. Dat resultaat draait vanaf 5 februari 2015 in Nederland en vanaf 18 februari in België.

Wie de originele versie verkiest, kan de Engels gesproken animatiefilm uitzonderlijk op 6 november 2014 bekijken op het KLIK-festival in Amsterdam. Bij die voorpremière zullen ook art director Adrien Merigeau en producent Ross Murray aanwezig zijn.

Amerikaanse trailer voor Song of the Sea

Franse trailer voor Song of the Sea (Le Chant de la Mer)

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Films, Trailers