27/11/2014

Eerste blik op Hotel Transylvania 2

Nog voor Hotel Transylvania in de bioscoop draaide, meldden we al dat Sony Pictures Animation een vervolg plande. Nu, twee jaar later, zijn de eerste afbeeldingen opgedoken en zijn de eerste details over het verhaal bekend.

Hotel Transylvania 2Hotel Transylvania 2 wordt net als zijn voorganger geregisseerd door Genndy Tartakovsky, de drukke duizendpoot die voor de studio eveneens aan Popeye en Can You Imagine? werkt. De drie plaatjes in dit bericht werpen een eerste blik op de animatiefilm en onthullen een nieuw karakter.

De 88-jarige acteur, regisseur en producent Mel Brooks leent zijn stem aan het stokoude personage Vlad. Ervaring met grappige monsters heeft hij zeker, want Brooks regisseerde de komedies Young Frankenstein (1974) en Dracula: Dead and Loving It (1995). Voor de Nederlandse versie wordt Vlad ingesproken door Bram van der Vlugt en in de Vlaamse versie door Jacques Vermeire.

Hotel Transylvania 2: Grootvader Vlad, kleindochter Mavis, zoon Dracula en JonathanIn de film komt Vlad, de eeuwenoude vader van Dracula, op bezoek. De twee hebben elkaar al jaren niet meer gezien en dat zorgt voor spanningen in het hotel. Vlad is een ouderwetse brombeer die in een grot woont en niet begrijpt dat zijn zoon een hotel heeft.

“Hij heeft weinig respect voor Dracula en de twee hebben vaak ruzie, wat voor geweldige grappen zorgt”, vertelt Brooks over Vlad. Producente Michelle Murdocca voegt eraan dat Brooks inspraak had tijdens de ontwerpfase. Zo liet hij Vlad er minder griezelig uitzien (niet te donker en met grotere ogen), opdat kinderen hem leuker zouden vinden.

Hotel Transylvania 2Dracula’s dochter Mavis en haar menselijke vriendje Jonathan zijn uiteraard weer van de partij, net als de vaste hotelgasten weerwolf Wayne, monster Frank, zijn vrouw Eunice, mummie Murray en de onzichtbare man Griffin. Ook zij zijn allemaal te zien op de eerste afbeeldingen in dit bericht. Klik op de plaatjes om ze in hogere resolutie te bekijken.

Het resultaat verschijnt in oktober 2015 in Nederland en België.

(Via Sony en USA Today)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films