22/10/2014

Peter Sohn regisseert The Good Dinosaur

Russell uit UpIn 2015 verschijnt The Good Dinosaur, de nieuwe animatiefilm van Pixar die een jaar werd uitgesteld omdat het verhaal toen nog niet goed genoeg was.

Vorig jaar raakte bekend dat Bob Peterson aftrad als regisseur van The Good Dinosaur, een film die nochtans gebaseerd was op zijn eigen idee. Peterson werd tijdelijk vervangen door de studio’s Brain Trust (een groep regisseurs die deel uitmaken van Pixars harde kern).

Peter Sohn (Pixar)Met een videofragment laat Pixar weten dat de films oorspronkelijke coregisseur Peter Sohn nu de ‘volwaardige’ regisseur van de animatiefilm is.

The Good Dinosaur wordt de eerste avondvullende film die hij regisseert. In 2009 maakte hij zijn regiedebuut met Partly Cloudy, een korte film die hij ook zelf bedacht en schreef. Daarnaast werkte hij bij Pixar als animator (The Incredibles, Ratatouille), story artist (Finding Nemo, Brave) en stemacteur (Emile in Ratatouille, Squishy in Monsters University). De regisseur met Koreaanse roots (zie foto) stond ook model voor de look van de jonge Russell uit Up, de hoofdfilm waaraan Partly Cloudy voorafging.

Artwork voor The Good DinosaurDe nieuwe animatiefilm laat zien wat er gebeurd zou zijn als er 65 miljoen jaar geleden geen grote asteroïde neerstortte op aarde en alle dinosaurussen gewoon bleven leven. Centraal staat de vriendschap tussen de grote apatosaurus Arlo en de kleine mensenjongen Spot.

In de korte video is te zien hoe de regisseur de kop van dinosaurus Arlo tekent. Rechts op de achtergrond hangt een poster van Spot, die zo te zien een nieuw ontwerp kreeg (in vergelijking met deze prille poster).

Het resultaat verschijnt in december 2015 in de bioscoop.

Peter Sohn tekent Arlo

Geplaatst door onder Films