27/10/2014

GIF-competitie kondigt BLIK-festival aan

Poster BLIK 2014 (ontwerp: Dries Bastiaensen)Volgende maand vindt in Gent de eerste editie van BLIK plaats. Een heleboel Belgisch en ook Nederlands talent komt er die dag spreken over hun werk, hun passie en hun ervaringen.

Animatie vormt de rode draad doorheen de dag, maar interessant is dat ook er mensen aan bod komen die via een zijweg met het geanimeerde medium te maken hebben.

Benieuwd hoe een geluidsstudio zich over de opnames buigt van een (animatie)film? Nieuwsgierig naar liveactionfilmmakers en muzikanten die met animatie experimenteren? Altijd willen weten hoe doorgewinterde animators te werk gaan? Of kijk je meer uit naar een ervaren stripmaker die zich voorbereidt om straks ook de animatiewereld te veroveren? Dan is BLIK zeker iets voor jou.

BLIK 2014: GIF-competitieOm de eerste editie feestelijk te starten, is er alvast een GIF-competitie gelanceerd. Iedereen kan nog tot 31 oktober een korte animatie (minimum twee frames, maximum vijftien seconden) insturen en deelnemen aan de wedstrijd. De inzendingen worden tijdens het festival vertoond en een jury zal de tofste creatie met een prijzenpakket belonen. Enkele leuke voorbeelden fleuren de website van BLIK nu al op.

BLIK gaat door op zaterdag 15 november 2014. Het volledige programma en meer informatie vind je op deze website. Om de locatie (Sphinx Cinema) helemaal klaar te maken voor het blikverruimende evenement, organiseert SKETCH op 11 november 2014 een namiddag/avond waarbij iedereen de ramen van het Spinx-café mag komen betekenen rond het ‘blik’-thema.

Een fijn GIF-voorbeeldje van Kristof Luyckx

(Poster gemaakt door Dries Bastiaensen)

Geplaatst door onder België, Festivals