15/10/2014

Franse teaser voor Song of the Sea

Saoirse in Song of the SeaDit jaar verschijnt de langverwachte, tweede prent van de Ierse regisseur Tomm Moore. Na zijn debuut met The Secret of Kells (Oscarnominatie 2010) pakt hij opnieuw uit met een prent vol Keltische ingrediënten. Centraal in Song of the Sea staan de ‘selkies’, mythische zeehonden die hun vacht kunnen afwerpen en op die manier als mensen op het land kunnen leven.

Het verhaal draait om Ben en zijn zusje Saoirse, het laatste zeehondenkind. Samen met hun vader wonen ze in een vuurtoren. Hun grootmoeder vindt dat niet goed genoeg en neemt de twee mee naar de stad. De kinderen zijn het daar echter niet mee eens en lopen samen weg.

Song of the SeaOnderweg naar hun vertrouwde huis aan de zee belanden ze in een sprookjesvolle wereld die Ben herkent uit de verhalen die hun moeder vroeger vertelde. Een wereld uit de Ierse folklore, vol magische personages die enkel kunnen overleven als Saoirse op tijd haar stem vindt om de ‘Song of the Sea’ te zingen.

Zopas is een nieuwe teaser verschenen die bedoeld is voor de Franse markt, waar de prent Le Chant de la Mer heet. Anders dan de Engelse teaser, bevat de onderstaande video uitsluitend beelden van de onderwaterpret die Saoirse met de zeehonden beleeft. Mooi!

Saoirse in Song of the SeaDe nieuwe tekenfilm is een Europese coproductie van Cartoon Saloon (Ierland), Mélusine Productions (Luxemburg), Superprod (Frankrijk), Nørlum (Denemarken) en The Big Farm (België). Bij Digital Graphics in Luik werd druk gewerkt aan de inkleuring, texturing, digitale effecten en compositing.

In België draait de veelbelovende animatiefilm in de zalen vanaf 10 december 2014. De Nederlandse release volgt enkele maanden later op 5 februari 2015. Nieuwsgierige fans met weinig geduld kunnen Song of the Sea wel al op 6 november 2014 gaan kijken tijdens het KLIK! Amsterdam Animation Festival. Bij die voorpremière zullen ook art director Adrien Merigeau en producent Ross Murray  aanwezig zijn.

Franse teaser voor Song of the Sea

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Films, Trailers