27/09/2014

Xilam stelt nieuwe animatieserie Paprika voor

Elk jaar verzamelen honderden Europese producenten, regisseurs, distributeurs en andere professionals zich op Cartoon Forum om partners te vinden voor nieuwe animatieseries. Op de 25e editie in Toulouse werden dit jaar ruim tachtig projecten voorgesteld. De interessantste daarvan worden de komende dagen op Animatieblog gepresenteerd.

Paprika (serie Xilam Animation)Een van de vele projecten van Franse bodem is Paprika, een nieuwe serie van Xilam Animation (Oggy and the Cockroaches). De verhalen draaien om twee broers van wie er een in een rolstoel zit. Toch houdt die beperking de personages niet tegen om allerlei leuke avonturen te beleven. Integendeel, in een van de afleveringen verandert het karretje dankzij een handig zeil in een erg snel strandvoertuig.

Tijger Stan is de ‘oudste’ van de Paprika-tweeling, zit boordevol energie en is sociaal, charismatisch en impulsief. Hij is gehandicapt, maar niets is voor hem onmogelijk. Zijn broer Oliver is een verlegen, creatieve dromer die altijd klaarstaat om Stan en zijn vrienden te helpen. Hun geliefde plek is de zolder die ze tot hun kasteel hebben omgevormd.

Cinnamon, Wok, Bamboo, Cookie, Oliver en Stan uit serie PaprikaIn Tapioca, het kleurrijke eiland waarop ze leven, gaan de tijgerbroertjes vaak op pad met de vriendelijke olifant Bamboo, de krokodil Cookie die geen geheimen kan bewaren, de bange kameleon Wok die steeds van kleur verandert bij verschillende emoties en het ondeugende hertje Cinnamon.

Samen met de trailer kregen we verschillende fragmenten te zien uit een van de geplande afleveringen, weliswaar in de vorm van een animatic (een montage van storyboardplaatjes). Wanneer Stan en Oliver een magische lamp vinden, willen de broers niet dat iemand de wensen van de geest zou misbruiken. Ze proberen om een goede verstopplaats te vinden, al is dat niet zo eenvoudig. Uiteindelijk stelt Bamboo voor om de lamp in een walvis te verstoppen, maar ze worden bespioneerd door iemand met snode plannen. Een eenvoudig verhaaltje, maar leuk uitgewerkt zodat zelfs het volwassen publiek geboeid toekeek.

Paprika (nieuwe animatieserie van Xilam)De stukjes uit de animatic bevatten een strakke timing en leuke grapjes, terwijl de afgewerkte trailer alvast een mooie 2D-stijl beloofde. Het is de bedoeling om 52 afleveringen van 13 minuten te maken, met als doelgroep 3- tot 6-jarigen. Thema’s van de digitaal getekende serie zijn leren delen, problemen oplossen en omgaan met verschillende mensen. De makers zijn nu bezig om het budget (ongeveer 6,1 miljoen euro) bijeen te krijgen en hopen dat de productie in de zomer van 2015 kan starten, zodat het resultaat in september 2017 kan worden afgeleverd.

Geplaatst door onder Series