19/09/2014

Sony plaatst animatietest Popeye online

Ook al heeft de animatiefilm nog geen releasedatum en geen afgewerkt script, toch wordt er bij Sony Pictures Animation achter de schermen al een tijdje gewerkt aan Popeye.

Genndy TartakovskyDe studio heeft zopas een animatietest vrijgegeven met een eerste blik op de 3D-versie van de bekende zeebonk. Het gaat dus niet om een trailer of een afgewerkte clip met beelden uit de film, maar om een probeersel dat een aantal personages en hun maffe universum introduceert.

Regisseur Genndy Tartakovsky hoopt dat de video veel aandacht krijgt en dat de interesse van animatiefans ervoor zorgt dat Sony de film spoedig groen licht geeft, zodat hij meteen na het afwerken van Hotel Transylvania 2 (verwacht in oktober 2015) kan overstappen naar de productie van de Popeye-film (die dan in 2016 zou kunnen verschijnen).

In de intro die aan het fragment voorafgaat, beschrijft de regisseur hoe de oude Popeye-tekenfilmpjes van de Fleischer Studios hem als kind inspireerden om een animator te worden. Hoewel de nieuwe prent volledig met de computer wordt geanimeerd, moet de animatie trouw blijven aan de zwart-witte creaties uit de jaren dertig en veertig.

Olive en BlutoDat betekent korte, snelle bewegingen met soepele ledematen die in het rond zwaaien en zonder moeite een meter uitrekken, net als extreme gelaatsuitdrukkingen en andere overdreven lichaamstaal. Fysieke humor moet op de eerste plaats komen, aldus Tartakovsky: “De unieke, komische wijze waarop de karakters bewegen – iets wat je alleen in animatie kunt doen – draagt deze film.” Hij voegt eraan toe dat Popeye maar de helft van de dialogen uit een normale animatiefilm zou bevatten.

Het avontuur zou een ontstaansverhaal worden, waarbij Popeye, Olive, Wimpy en het magische diertje Eugene the Jeep kennismaken met iconische vijanden als Bluto en de slechte heks Sea Hag. Hoewel Popeye moderner en vermoedelijk ook politiek correcter wordt gemaakt (hij verliest vast zijn bekende pijpje) wil Tartakovsky toch de ziel van het karakter bewaren.

Flint uit Cloudy with a Chance of Meatballs 2 en Olive uit de Popeye-testDe onderstaande video ziet er goed uit en blijft inderdaad trouw aan de oude stijl (let bijvoorbeeld op de zwiepende armen van Olive). De wijd opengesperde monden doen wat denken aan Cloudy with a Chance of Meatballs, een van de vorige Sony-films die ook overdreven expressies bevatte. De studio experimenteerde in Hotel Transylvania ook al met snelle bewegingen.

Bij momenten gaat het – wat mij betreft – wel heel erg snel vooruit en is het erg hectisch om alles te volgen wat er voor je neus gebeurt. Niet iets dat je negentig minuten volhoudt, maar dit is ook maar een animatietest. Benieuwd naar het eindresultaat!

Sony’s animatietest voor Popeye (animatie vanaf 2:00)

(Via Huffington Post)

Geplaatst door onder Films, Trailers