04/09/2014

KLIK! start tweede editie World Domination Award

Het KLIK! Amsterdam Animation Festival presenteert dit jaar voor de tweede maal de World Domination Award, een prijs voor de Nederlandse animatie-industrie.

Erik-Jan de Boer ontvangt de Oscar voor Beste Visual Effects voor de film Life of Pi in 2013Nederland weet zijn animatiesector steeds beter op de wereldkaart te zetten. Sinds vorig jaar stimuleert het Nederlandse animatiefestival KLIK! deze ontwikkeling door jaarlijks de World Domination Award uit te reiken.

De prijs gaat naar een organisatie, studio of individu die (met name in 2014) een belangrijke bijdrage aan de groeiende Nederlandse animatie-industrie heeft geleverd. Vorig jaar ging de eer naar Erik-Jan de Boer (zie foto), met als runner-ups Bruno Felix en KLOMP! Animation. De prijs is een erkenning en een bedankje voor wat de winnaar heeft gedaan maar ook een blijk van vertrouwen dat hij/zij/het in de toekomst nog veel meer moois zal betekenen voor de sector.

Iedereen – dus ook jij daar achter het computerscherm! – krijgt de gelegenheid animatoren, producenten, organisaties, etc. aan te dragen waarvan jij vindt dat ze de World Domination Award dit jaar verdienen. Een toegewijde jury zal de lijst inkorten tot drie en uiteindelijk de winnaar bekend maken tijdens het KLIK! Amsterdam Animation Festival in november 2014.

Nomineren kan tot en met 30 september 2014 via de website van het festival.

Geplaatst door onder Awards, Nederland