17/08/2014

Will Ferrell produceert animatiefilm Henchmen

Bij Bron Studios in British Columbia (Canada) wordt gewerkt aan Henchmen. Dat is een nieuwe animatiefilm die de steun krijgt van Gary Sanchez Productions, het bedrijfje van Will Ferrell, Adam McKay en Chris Henchy. Zij zullen als uitvoerend producenten en adviseurs meewerken aan de prent.

Teaserposter HenchmenHet verhaal draait om Hank, een derdeklashandlanger van de Union of Evil. Het is niet zijn gedroomde baan, maar “je moet spelen met de kaarten die je krijgt”, zoals hij zelf zegt. Wanneer Hank verplicht wordt om een enthousiaste, jonge dromer op te leiden, geeft hij hem hetzelfde, afgezaagde pokeradvies. In plaats daarvan steelt de jongen het geweldige kostuum van een superschurk. Plots verandert alles.

Hank vraagt hulp aan Jolene, een vrouw die hij kent van vroeger, om de ‘Kid’ uit het kostuum te halen. Maar alles valt tegen: de Kid slaat op de vlucht, Jolene wordt ontvoerd en Hank beseft dat hij verliefd is. Er zit niets anders op dan zijn eigen “neem geen risico’s”-motto overboord te gooien en zijn jonge vriend, de vrouw van wie hij houdt én de hele wereld te redden. Zelfs als hij daarvoor iets moet worden wat hij haat: een held.

Henchmen: Ill SuitedToegegeven: het idee van een schurk die een held moet worden, is niet echt nieuw. Hetzelfde concept werd min of meer uitgewerkt in DreamWorks’ Megamind en Illuminations Despicable Me-films. Toch hoopt Bron Studios met Henchmen iets nieuws te kunnen bieden.

Als teaser werd Henchmen: Ill Suited gemaakt. Die korte animatiefilm werd geschreven en geregisseerd door Adam Wood, een animator die voor Pixar aan films werkte zoals Toy Story 2, Monsters Inc en Finding Nemo. Hij zal ook de avondvullende prent regisseren en schreef samen met David Ray het script, dat nu een tweede versie krijgt van Dennis McNicholas (Saturday Night Live).

Ill Suited (onderaan in dit bericht te bekijken) dient als een leuke introductie voor de wereld waarin Henchmen zich afspeelt. Een geslaagd voorproefje voor een avondvullende film die hopelijk dezelfde look bewaart (een mix van 2D en 3D). Het resultaat wordt in de bioscoop verwacht in 2016.

Korte animatiefilm Henchmen: Ill Suited

(Via THR)

Geplaatst door onder Films, Kortfilms