16/08/2014

Betty Boop swingt naar het witte doek

Betty BoopBetty Boop krijgt haar eerste avondvullende bioscoopfilm. Syco Entertainment, het bedrijfje van de Britse muziekproducent Simon Cowell (ook bekend als het brutale jurylid van talentenjachten op tv), werkt daarvoor samen met Animal Logic.

Dat is de Australische animatiestudio achter The LEGO Movie, Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole en de twee Happy Feet-films. Partner van het project is Fleischer Studios, eigenaar van de rechten van het bekende figuurtje.

De Betty Boop-film wordt omschreven als een komedie die gedreven wordt door muziek. Details over het verhaal zijn er voorlopig niet, maar het gaat om een hybridefilm die animatie en live action combineert. Een regisseur, schrijver of (stem)acteurs voor de nieuwe bioscoopfilm zijn nog niet bekend. Een releasedatum is er evenmin.

Betty Boop en Simon CowellSamen met het nieuws deelde Simon Cowell een foto waarop hij met Betty poseert. De kans is klein dat ze voor de nieuwe film met handgetekende animatie tot leven wordt gebracht, maar misschien wordt er met computeranimatie wel een handgetekend uiterlijk gesimuleerd (zoals Blue Sky doet voor de Peanuts/Snoopy-film).

In 1930 verscheen Betty Boop voor het eerst in de korte animatiefilm Dizzy Dishes. Door haar rol in in talloze tekenfilmpjes groeide ze uit tot een iconisch personage en wereldberoemd sekssymbool – al was ze een stuk zediger dan wat je tegenwoordig in videoclips ziet. Haar recentste rol in een bioscoopfilm was in 1988, toen ze kort verscheen in de filmklassieker Who Framed Roger Rabbit. Sindsdien wordt Betty Boop wereldwijd kunstmatig in leven gehouden door haar figuur uit te lenen aan reclame voor bijna vierhonderd merken, waaronder Coca-Cola, NASCAR en Chupa Chups. Zo werd in 2012 een spotje voor Lancôme geregisseerd door Joann Sfar (zie video onderaan).

Betty BoopZoals ruim acht jaar geleden op Animatieblog verscheen, werd er in 1993 gewerkt aan een jazzy tekenfilm met Betty Boop in de hoofdrol. Dat project kwam echter nooit van de grond. Je kunt nog steeds enkele stukjes artwork en een oud liedje bekijken, maar het is twijfelachtig dat er iets van gebruikt wordt in de nieuwe film.

Het persbericht meldt dat de Betty Boop-film slechts één van de muzikale, (deels) geanimeerde films is die voortkomen uit de samenwerking tussen Syco en Animal Logic. In 2016 zou Sony hun eerste, nog onaangekondigde prent uitbrengen.

Video: Betty Boop maakt reclame voor Lancôme

(Via Variety)

Geplaatst door onder Films