03/07/2014

Fijne teaser voor Asterix’ 3D-animatiefilm

Asterix: The Land of the Gods. Dat is de langverwachte 3D-animatiefilm die gebaseerd is op de bekende stripreeks van René Goscinny en Albert Uderzo.

Asterix: Le Domaine des DieuxAan de basis van de animatiefilm ligt het stripalbum Astérix: Le Domaine des Dieux (Asterix en de Romeinse Lusthof). De regie is in handen van Louis Clichy (die als animator aan Pixars Wall-E en Up werkte) en Alexandre Astier (de schrijver van het script).

In het verhaal beseft Julius Caesar dat hij de Galliërs niet met brute kracht kan veroveren. Hij besluit het sluwer aan te pakken en laat een luxueuze, Romeinse nederzetting om het Gallische dorp heen bouwen – het zogenaamde ‘land van de goden’ uit de titel. Zo zullen de dappere inwoners zich wel moeten aanpassen aan Rome, redeneert hij. Aanpassen of opkrassen! Hoewel Asterix en Obelix hun best doen om dat plan te verijdelen, zorgt de nederzetting voor heel wat chaos in het dorp.

Asterix: Le Domaine des DieuxDe eerste, Franse teaser bestaat uit een komisch fragment waarin de soldaten niet willen aanvallen. Ze hebben de situatie overwogen en vinden het unaniem ‘potentieel gevaarlijk’, zodat ze besluiten om te staken (iets wat al lachend wel eens een typisch Franse hobby wordt genoemd). Oorlog: ja, moeilijkheden: nee. Humor!

Als extraatje vind je in dit bericht ook nog twee teaserposters waarop Obelix bewijst dat dit een film vol ‘emotie’ en ‘tederheid’ wordt. De computerprent is een internationale coproductie van M6, Belvision en SND. De animatie werd gemaakt door het Franse Mikros Image en de Belgische animatiestudio’s Grid en DreamWall.

Het resultaat wordt op 26 november 2014 in de Belgische zalen verwacht.

Eerste teaser voor Astérix: Le Domaine des Dieux

(Via Focus on Animation)

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Films, Trailers