04/06/2014

Vierde film en nieuwe serie How to Train Your Dragon

Hiccup en draak Toothless uit How to Train Your Dragon 2Volgende maand verschijnt het langverwachte vervolg op DreamWorks Animations succesfilm How to Train Your Dragon (2010).

Dat DreamWorks de populariteit van de drakenavonturen ten volle wil benutten, is al een tijdje duidelijk: er staat een derde bioscoopfilm op de agenda, er verschenen enkele korte avonturen op dvd (Legend of the Boneknapper Dragon, Book of Dragons), er werden al twee seizoenen van DreamWorks Dragons uitgezonden op Cartoon Network en er is onlangs een stripreeks gelanceerd in Amerika.

Nieuwe seizoenen Dragons-serie

How to Train Your Dragon 2Afgelopen week raakte bekend dat er twee nieuwe seizoenen van de animatieserie worden gemaakt voor Netflix. In een persbericht van DreamWorks staat te lezen dat alle gebruikers van de onlinetelevisieaanbieder de nieuwe reeksen kunnen verwachten in de lente van 2015. Net als in de films worden de jonge hoofdpersonages ingesproken door acteurs Jay Baruchel (Hiccup), America Ferrera (Astrid), Christopher Mintz-Plasse (Fishlegs) en TJ Miller (Tuffnut).

De nieuwe afleveringen spelen zich af in de periode tussen How to Train Your Dragon en How to Train Your Dragon 2. De tweede bioscoopfilm speelt zich immers vijf jaar later af, dus er is ondertussen heel wat gebeurd bij de Vikingen. Elementen die aan bod komen zijn de nieuwe uitvindingen van Hiccup (zoals zijn pak om te vliegen en zijn vurig drakenzwaard), zijn prille relatie met Astrid, nieuwe draken, exotische locaties en onverkende werelden.

Plannen How to Train Your Dragon 4

In een interview vertelde componist John Powell dan weer dat DreamWorks-topman Jeffrey Katzenberg al hardop nadenkt over een vierde How to Train Your Dragon-film.

Of het ook zover komt, zal (naast het eventuele succes van de tweede en derde prent) deels afhangen van regisseur Dean DeBlois. Die beschouwde de drakenfilms oorspronkelijk steeds als een trilogie. Afwachten maar…

(Via DreamWorks en Collider)

Geplaatst door onder Films, Series