02/06/2014

Sausage Party verschijnt in 2016

Sony Pictures Entertainment en Annapurna Pictures brengen Sausage Party in 2016 naar het witte doek. In tegenstelling tot Sony’s Smurfenfilms wordt Sausage Party een ‘R-rated’ film die niet geschikt is voor jonge kinderen.

Seth Rogen en B.O.B. uit Monsters vs AliensDe komische animatiefilm – voor het eerst aangekondigd in 2010 – werd bedacht door Seth Rogen, Jonah Hill en Evan Goldberg. Het script werd gepend door Rogen, Goldberg, Kyle Hunter en Ariel Shaffir. De regie is in handen van Conrad Vernon (Shrek 2, Monsters vs. Aliens, Madagascar 3) en Greg Tiernan.

Het verhaal speelt zich af in een supermarkt, net voor Independence Day, en gaat over een heldhaftige worst. Wanneer hij uit een boodschappenwagentje valt en terug naar zijn winkelschap wil, belandt hij in een gevaarlijk avontuur. Onderweg maakt hij kennis met nieuwe vrienden en ontdekt hij de waarheid over zijn bestaan.

Seth Rogen beschrijft Sausage Party als een film in de stijl van Pixar, maar met een verhaal dat erg expliciet en echt ongelofelijk smerig is: “Het gaat over voedsel in een winkel dat gelooft dat al hun wildste dromen uitkomen wanneer ze verkocht worden. Ze beseffen niet dat ze worden opgegeten. In de film komen ze er langzaamaan achter wat er in het ‘andere leven’ gebeurt. Net als in Toy Story maken ze een reis, van de ene kant van de winkel naar de andere, maar het is pure waanzin.”

SausagesZoals de titel weggeeft – een sausage party is een feest waar te veel mannen en te weinig vrouwen aanwezig zijn, waardoor er weinig kans is om te ‘scoren’ – bevat de film heel wat foute grappen over worsten, geweld en seks (er komt zelfs een voedselorgie in voor). Dat ligt in de lijn van de makers’ vorige komedies zoals Knocked Up, Superbad en The Is the End.

Heel wat bekende namen uit de comedywereld zullen te horen zijn in de animatiefilm. Rogen zelf leent zijn stem aan hoofdpersonage Frank, een hotdogworstje. Jonah Hill, Michael Cera en Anders Holm vertolken zijn soortgenoten. Zij geloven dat ze na hun verkoop volop seks zullen hebben met de hotdogbroodjes uit het winkelrek aan de overkant. Kristen Wiig spreekt een van die broodjes in, terwijl Salma Hayek haar stem leent aan Teresa de taco en Edward Norton te horen is als Sammy Bagel Jr. Overige rollen zijn er voor James Franco, Craig Robinson, Paul Rudd, Danny McBride, Nick Kroll, Bill Hader en David Krumholtz.

De prent wordt met computeranimatie gemaakt door Nitrogen Studios in Vancouver. De hele productie gebeurt bij die Canadese studio, van design tot animatie en postproductie. In Amerika moet het resultaat op 3 juni 2016 in de bioscoopzalen verschijnen.

(Via Comingsoon en /Film – Beeldmateriaal is er nog niet)

Geplaatst door onder Films