14/06/2014

Eerste blik op Asterix: The Land of the Gods

Asterix en de Romeinse LusthofVrijdag werd op het animatiefilmfestival in Annecy een work-in-progress-voorstelling gehouden over Asterix: The Land of the Gods. Dat is de langverwachte 3D-animatiefilm die gebaseerd is op de bekende stripreeks van René Goscinny en Albert Uderzo.

Aan de basis van de animatiefilm ligt het stripalbum Astérix: Le Domaine des Dieux (Asterix en de Romeinse Lusthof). De regie is in handen van Louis Clichy (die als animator aan Pixar-hits Wall-E en Up werkte) en Alexandre Astier (de schrijver van het filmscript).

Romeinen uit Asterix: The Land of the GodsIn het verhaal beseft Julius Caesar dat hij de Galliërs niet met brute kracht kan veroveren. Hij besluit het sluwer aan te pakken en laat een luxueuze, Romeinse nederzetting om het Gallische dorp heen bouwen – het zogenaamde ‘land van de goden’ uit de titel. Zo zullen de dappere inwoners zich wel moeten aanpassen aan Rome, redeneert hij. Aanpassen of opkrassen! Hoewel Asterix en Obelix hun best doen om dat plan te verijdelen, zorgt de nederzetting voor heel wat chaos bij de Galliërs…

Teaserafbeelding Asterix: The Land of the GodsDe computerprent is een internationale coproductie van M6, Belvision en SND. De animatie wordt gemaakt door het Franse Mikros Image en de twee Belgische animatiestudio’s Grid Animation en DreamWall.

Via een festivalreportage zijn nu de eerste beelden uit de animatiefilm opgedoken en ze zien er veelbelovend uit.

3D-modellen uit Asterix: The Land of the GodsUpdate: Het Franse jeudgprogramma Kid & Toi ging een kijkje nemen achter de schermen. Een jonge reporter kreeg van regisseur Clichy uitgelegd hoe de film tot stand kwam in een paar stappen (aan de hand van storyboards, animatic, concept art en rigging).

Het resultaat (in stereoscopisch 3D) wordt op 26 november 2014 in de Franse en Belgische zalen verwacht. Er wordt erg hard gewerkt om die releasedatum te halen.

Eerste beelden uit Asterix: The Land of the Gods

Een blik achter de schermen van Asterix

(Via Lyricis, met dank aan Anthony voor de tip)

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Films, Trailers