31/05/2014

Prachtige teaser voor Song of the Sea

Een van de langverwachte animatiefilms van 2014 is Song of the Sea, de tweede tekenfilm van de Ierse animatiestudio Cartoon Saloon. Regisseur Tomm Moore (The Secret of Kells) pakt opnieuw uit met een prent vol Keltische ingrediënten. Het script schreef hij samen met Will Collins. Centraal staan de ‘selkies’, mythische zeehonden die hun vacht kunnen afwerpen en op die manier als mensen op het land kunnen leven.

Song of the SeaHet verhaal draait om Ben en zijn zusje Saoirse, het laatste zeehondenkind. Samen met hun vader wonen ze in een vuurtoren. Hun grootmoeder vindt dat niet goed genoeg en neemt de twee mee naar de stad. De kinderen zijn het daar echter niet mee eens en lopen samen weg. Onderweg naar hun huis aan de zee belanden ze in een sprookjesvolle wereld die Ben herkent uit de verhalen die hun moeder vroeger vertelde. Een wereld uit de Ierse folklore, vol magische personages die enkel kunnen overleven als Saoirse op tijd haar stem vindt om de ‘Song of the Sea’ te zingen.

Vandaag, vijf jaar nadat de eerste testvideo van de makers opdook, is eindelijk de eerste teaser van het eindresultaat vrijgegeven. De video ziet er erg knap uit en is een mooi voorproefje van de veelbelovende tekenfilm.

De nieuwe tekenfilm is een Europese coproductie van Cartoon Saloon (Ierland), Mélusine Productions (Luxemburg), Superprod (Frankrijk), Nørlum (Denemarken) en The Big Farm (België). Bij Digital Graphics in Luik werd druk gewerkt aan de inkleuring, texturing, digitale effecten en compositing. Helemaal klaar is de film nog niet, momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het geluid en moet de colour grading nog gebeuren.

Aan het muzikale aspect van de film werd veel aandacht besteed met liedjes van componist Bruno Coulais (The Secret of Kells, Coraline) en de Ierse groep Kíla. De Engelse stemmen worden ingesproken door Brendan Gleeson, Fionnula Flanagan, David Rawle, Lisa Hannigan, Pat Shortt, Jon Kenny, Lucy O’Connell, Liam Hourican en Kevin Swierszsz.

Eerste teaser voor Song of the Sea

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Films, Trailers