23/05/2014

LEGO’s Ninjago-film verschijnt in 2016

The LEGO MovieFilmstudio Warner Brothers en speelgoedfabrikant LEGO werken samen aan verschillende animatiefilms.

In 2017 verschijnt een vervolg op The LEGO Movie en in 2016 wordt een nieuwe computerprent verwacht die gebaseerd is op de Ninjago-speelgoedlijn.

Van LEGO Ninjago verscheen eerder al een animatieserie op Cartoon Network. Die avonturen spelen zich af in een oosters getinte wereld vol heldhaftige krijgers. Centraal staan vier jonge ninja’s die bijzonder krachtige wapens bezitten en het opnemen tegen een leger van skeletten en monsters uit de onderwereld.

LEGO Ninjago - Masters of SpinjitzuWarner Brothers laat nu weten dat Charlie Bean met de Ninjago-film zijn debuut maakt als filmregisseur. Eerder regisseerde hij de animatieseries TRON: Uprising en Robotboy en werkte hij als storyboard artist aan The Powerpuff Girls, Samurai Jack en Dexter’s Laboratory. Chris Miller en Phil Lord (de regisseurs van The LEGO Movie) zijn samen met Dan Lin en Roy Lee de producenten.

De Ninjago-serie werd geschreven door Dan Hageman en Kevin Hageman (Hotel Transylvania, The LEGO Movie). De broers zouden ook het script van de Ninjago-film schrijven, maar dat lijkt niet langer het geval; in de recentste berichtgeving staan enkel de namen van Bryan Shukoff en Kevin Chesley.

Ninjago (in 3D) verschijnt op 23 september 2016 in de Amerikaanse bioscopen.

(Via Screenrant – Plaatjes uit The LEGO Movie en de Ninjago-serie)

Geplaatst door onder Films