13/05/2014

KLIK! brengt Nederlandse animatie naar Amerika

Eind deze maand reist het KLIK! Festival af naar Los Angeles, San Francisco en Portland met de KLIK! West Coast Tour.

Met steun van het Nederlands Filmfonds bezoeken Nederlandse afgevaardigden twee weken lang bioscopen, musea, scholen en studio’s met Nederlandse en Europese animatiefilms. Nooit eerder werd de Nederlandse animatiesector op deze schaal gepromoot langs Amerika’s westkust, het internationale hart van de commerciële animatie-industrie. De Nederlandse delegatie bezoekt bekende studio’s als Pixar, Sony Pictures Animation, Cartoon Network en Disney om geïnspireerd te raken en de Nederlandse animatie onder de aandacht te brengen.

Things You'd Better Not Mix UpNaast studiobezoeken staan er publieksevenementen op de agenda. Het Amerikaanse publiek kan genieten van het programma Dutch Delights, met festivalwinnaars als Junkyard en Things You’d Better Not Mix Up en internethits als Gracht en Losing Nemo. De selectie toont de hedendaagse Nederlandse animatiefilm op zijn best: kwalitatief, veelzijdig en uniek.

De Nederlandse delegatie bestaat uit prijswinnende animatieprofessionals Joost Lieuwma (regisseur van Leaving Home, Things You’d Better Not Mix Up), Mathijs Stegink (animator en KLIK! programmeur) en Tünde Vollenbroek (producent en KLIK!s hoofd programmering). Zij zullen elke filmvoorstelling verrijken met een gesprek over de groeiende Nederlandse animatiesector en het belang van festivals als KLIK!.

De KLIK! West Coast Tour wordt georganiseerd in samenwerking met prominente (inter)nationale organisaties als het Nederlands Filmfonds, EYE International, wereldwijde animatievereniging ASIFA, GLAS Animation en vele anderen.

Meer informatie is te vinden op de website van KLIK!.

Geplaatst door onder Evenementen