29/04/2014

Website onthult afbeeldingen uit Phantom Boy

Volgend jaar verschijnt Phantom Boy, een handgetekende animatiefilm van de regisseurs Alain Gagnol en Jean-Loup Felicioli. De nieuwe prent kan omschreven worden als een avontuurlijke misdaadfilm voor de hele familie. Hun vorige film, Une vie de chat (Van de Kat Geen Kwaad), werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Animatiefilm.

Phantom BoyHet verhaal draait om Leo, een elfjarige ‘phantom boy’. Hij kan uit zijn lichaam treden en zo onzichtbaar worden en door de muren vliegen. In het ziekenhuis maakt hij kennis met Alex, een politie-inspecteur die in een rolstoel is beland door een mysterieuze, misvormde misdadiger die New York bedreigt. Met de bijzondere hulp van Leo kan Alex zijn onderzoek toch nog voortzetten. Samen zullen ze hun uiterste best moeten doen om de plannen van de schurk te dwarsbomen en de dappere journaliste Marie uit zijn handen te redden.

Ter promotie van Phantom Boy werd alvast een website gelanceerd met daarop enkele mooie plaatjes en wat meer informatie over de prent. Een trailer met de eerste beelden volgt later.

Een deel van de film werd de afgelopen maanden zorgvuldig getekend in Gent, onder supervisie van Pascal Vermeersch. Dat tekenen gebeurt niet op digitale wijze (met tablets, zoals dat tegenwoordig meestal gaat), maar op ouderwetse wijze met potlood en papier.

Phantom Boy is een coproductie van de Franse studio Folimage en het Belgische Lunanime. Het resultaat wordt in 2015 in de bioscoop verwacht.

Enkele plaatjes uit tekenfilm Phantom Boy

Geplaatst door onder Afbeeldingen, België, Films