16/03/2014

Sony blikt vooruit op vier nieuwe animatiefilms

Bob Osher (President Sony Pictures Digital Productions) wierp deze week een blik op de nieuwe animatiefilms die Sony de komende jaren uitbrengt.

The Untitled Smurfs Movie

The Smurfs 2Kelly Asbury (Gnomeo & Juliet, Shrek 2) zal de derde film met de Smurfen regisseren. Opvallend is dat deze film, in tegenstelling tot zijn twee voorgangers, volledig met computeranimatie wordt gemaakt. Geen hybridefilm meer waarbij de digitale, blauwe wezentjes rondlopen in een liveactionwereld, maar een volwaardige animatiefilm.

De regisseur zei dat de karakterontwerpen en achtergronden hierdoor stilistisch dichter zullen aanleunen bij het originele werk van de Belgische stripmaker Peyo. Het verhaal is geen vervolg, maar een ontstaansgeschiedenis over het prille begin van de blauwe wezentjes. De voorlopige titelloze prequel (die blijkbaar, om de vernieuwing aan te tonen, niet The Smurfs 3 heet) staat gepland voor 22 juli 2015 in de Nederlandse en Belgische zalen.

Hotel Transylvania 2

Hotel TransylvaniaGenndy Tartakovsky (Hotel Transylvania, Samurai Jack, Dexter’s Laboratory) keert terug als regisseur voor Hotel Transylvania 2. Het script wordt gepend door Adam Sandler en Robert Smigel.

Over het verhaal zijn nog geen details bekend, maar de betrokkenheid van Sandler garandeert zonder twijfel de aanwezigheid van de monsterlijke hoteleigenaar Dracula.

De sequel wordt respectievelijk in september en oktober 2015 in de Belgische en Nederlandse bioscopen verwacht.

Popeye

Achter de schermen werkt Tartakovsky nog steeds aan Popeye. Details over het verhaal worden voorlopig nog verborgen gehouden. De langverwachte 3D-animatiefilm over de bekende zeebonk die van spinazie houdt, verschijnt in de loop van 2016 op het witte doek.

Can You Imagine?

Artwork Genndy Tartakovsky's Can You Imagine?Daarnaast werkt de drukke man ook aan een nieuwe film met de werktitel Genndy Tartakovsky’s Can You Imagine?. Het originele project wordt omschreven als “een fantastische reis door de fantasie van een jongen”. Tartakovsky zal de geanimeerde prent schrijven en regisseren. Een releasedatum is er nog niet, maar in dit bericht vind je wel al het allereerste stukje concept art.

(Via THR)

Geplaatst door onder Films