16/03/2014

Trol Hugo werkt aan een terugkeer

Hugo is het hoofdpersonage uit een populair spelprogramma uit de jaren negentig. De Deense tv-gameshow werd een wereldwijde hit die in meer dan veertig landen werd uitgezonden en honderden miljoenen kijkers had.

HugoEr werden verschillende computerspelletjes gemaakt en Hugo kreeg zelfs zijn eigen dance- en hiphopalbums. In 1999 zou Hugo and the Diamond Moon verschijnen, maar die animatiefilm werd afgelast. Het karakter werd nadien opgekocht door het bedrijf Hugo Games en sinds 2011 verschenen nieuwe spelletjes en modernere apps.

Toch ziet het ernaar uit dat Hugo – decennia na zijn televisiesucces – alsnog zijn bioscoopdebuut maakt. Op Cartoon Movie werd Hugo – The World’s Worst Comeback voorgesteld, een coproductie van de Finse studio Anima Vitae (Niko & The Way to the Stars, The Magic Crystal) en de Deense studio Einstein Film (Ronal the Barbarian).

Hugo - The World's Worst ComebackHet verhaal laat zien hoe de voormalige tv-ster Hugo nu een alleenstaande vader is en een baantje heeft als conciërge. Tot hij zich laat verleiden om een comeback te maken. Zijn dochter Squeaky is eerst in de wolken met haar beroemde vader, maar voelt zich al snel een beetje in de steek gelaten. Om de aandacht van haar vader te trekken, doet ze mee aan zijn nieuwe tv-show. Wanneer Hugo’s plaats in de show wordt ingenomen door de bergtrol Fredo, zijn oude aartsvijand, komt het leven van Squeaky in gevaar en moet Hugo zijn uiterste best doen om zijn dochter te redden.

Regisseurs van de film zijn Philip Einstein Lipski en Mikko Pitkänen. Lipski schrijft het script samen met Timo Turunen. Het avontuur wordt volledig met computeranimatie gemaakt en mikt op de hele familie. Hugo is momenteel in volle ontwikkeling en heeft een budget van ruim 7 miljoen euro. De productie moet in de loop van 2014 van start gaan. Het afgewerkte resultaat wordt in 2016 verwacht.

Anima Vitae is een van de grootste 3D-animatiestudio’s van Finland en heeft een joint venture opgericht met Creative Media Point, een studio uit Kuala Lumpur (Maleisië). De bedoeling is dan ook dat Hugo een Europees-Aziatische samenwerking wordt.

Teaser voor Hugo – The World’s Worst Comeback

Geplaatst door onder Films, Trailers