20/03/2014

Knallende trailer voor Mortadelo & Filemon

Mortadelo y Filemón zijn twee bekende strippersonages uit Spanje. Hun avonturen – in het Nederlands uitgegeven onder de titel Paling en Ko – werden bedacht en getekend door Francisco Ibáñez. De dolkomische stripfiguren verschenen voor het eerst in 1958 en zijn in hun thuisland nog steeds razend populair.

Mortadelo & Filemon: Mission ImplausibleHet duo verscheen al in verschillende tekenfilmseries, korte films en zelfs twee liveactionfilms (The Big Adventure in 2003 en Save the Planet in 2008), maar binnenkort komt er een eerste computerprent: Mortadelo y Filemón contra Jimmy el Cachondo. De Engelse titel is Mortadelo & Filemon: Mission Implausible.

Centraal staan geheim agenten Mortadelo en Filemón. Zij werken voor de Spaanse organisatie TIA (een parodie op de CIA), al hebben ze eigenlijk alleen maar talent voor chaos. Het spektakel begint wanneer ze worden ingeschakeld om Jimmy the Freak te vatten, een vreemde schurk met een atoombom die elk moment kan ontploffen.

Wat volgt is een chaotische komedie vol actie en explosies, boordevol dwaze vermommingen, maffe doch nutteloze uitvindingen en meer slapstick dan je lachspieren kunnen verwerken.

Mortadelo & Filemon: Mission ImplausibleDe stripverfilming wordt volledig met computeranimatie in stereoscopisch 3D vervaardigd door Ilion Animation Studios, de animatiestudio uit Madrid die eerder Planet 51 maakte (2009). Regisseur van de film is Javier Fesser.

Met een budget van tien miljoen euro – vrij hoog voor een Europese animatiefilm – werd achter de schermen al enkele jaren gewerkt aan de film, vertelde de producent van Zeta Cinema op Cartoon Movie. Het resultaat wordt door de Spaanse afdeling van Warner Brothers op 28 november 2014 uitgebracht in de bioscopen in Spanje.

Spaanse trailer voor Mortadelo & Filemon: Mission Implausible

Geplaatst door onder Films, Trailers