22/03/2014

Voorproefje van Zombillenium

In de strip- en illustratiewereld is Arthur de Pins al een bekende naam, maar in de filmwereld maakt de regisseur zich klaar voor zijn debuut met een adaptatie van zijn eigen stripreeks Zombillenium.

ZombilleniumDe film speelt zich af in Zombillenium, een pretpark vol weerwolven, vampiers, heksen, spoken, mummies en andere angstaanjagende schepsels. De bezoekers denken dat de monsters gewoon verklede mensen zijn, maar in werkelijkheid zijn het echte griezels die hun ziel aan de duivel verkocht hebben. Omdat ze voor eeuwig stomme mensen moeten vermaken, zorgt dat uiteraard soms voor frustratie bij de ondode wezens. Wanneer op een dag de zevenjarige Lucy in het park naar haar vader zoekt, ontfermt skelet Sirius zich over de brave meid. Al snel wordt ze ook door de andere monsters opgevangen, die door haar een beetje van hun menselijkheid terugvinden en een reden vinden om voort te “leven”.

Met Zombillenium willen de makers de grens opzoeken tussen het menselijke en het monsterlijke, zonder in horrorclichés te vervallen. Het resultaat moet een komedie worden die zowel tieners, volwassenen als kinderen vanaf zeven jaar aanspreekt.

Poster ZombilleniumMomenteel bevindt het project zich in de ontwikkelingsfase. Onderaan in dit bericht vind je alvast een voorproefje dat op Cartoon Movie werd gepresenteerd.

Op de poster rechts in dit bericht prijken de hoofdpersonages: heks Gretchen (ballonverkoopster), mummie Aton (danser), weerwolf Andrew Longtooth (hoofd van de personeelsafdeling), skelet Sirius (vertegenwoordiger van de vakbond), het meisje Lucy, vampier Francis von Bloodt (COO van het park) en nieuwkomer/demon Aurélien.

Een volwaardige trailer is er nog niet, maar de geanimeerde videoclip die in januari verscheen, biedt een goed voorproefje van de karakters, de humor en de stijl (3D-animatie met een 2D-uiterlijk). De video werd geregisseerd door Arthur de Pins en geanimeerd bij de Belgische studio Dreamwall. Het nummer Nameless World is van Skip the Use, een Franse band die ook het muzikale aspect van de animatiefilm zal verzorgen.

Zombillenium is een Frans-Belgische coproductie van Maybe Movies en 2 Minutes, in samenwerking met uitgeverij Dupuis (Belvision). Deze zomer zou de productie van start gaan, al is het budget (9,3 miljoen euro) nog niet helemaal rond. Als alles vlekkeloos verloopt, verschijnt het resultaat in 2016 op het witte doek.

Voorproefje van Zombillenium

Geplaatst door onder België, Films, Trailers