09/03/2014

Teaser voor Dofus – Book 1: Julith

Dofus en Wakfu zijn twee werelden die deel uitmaken van de Krosmoz, een universum bedacht door Anthony Roux. Over Dofus werd een populaire MMORPG gemaakt, een online role-playing game die door miljoenen mensen wordt gespeeld. Over Wakfu werd een animatieserie gemaakt; twee seizoenen verschenen reeds op de Franse televisie, een Engelse dub is in de maak. Naast de videospellen en series zijn er ook tv-specials, strips, speelgoed en nog meer merchandise. Binnenkort wordt aan dat rijtje ook een avondvullende animatiefilm toegevoegd: Dofus – The Return of Julith.

Artwork Dofus - The Return of JulithHet verhaal van de film speelt zich af in Bonta, de stad waar de jonge Joris zijn dagen slijt in de magische antiekwinkel van zijn adoptievader Kerub Crepin (een oude katman). Aan zijn rustige leventje komt een einde wanneer hij ontvoerd wordt door Julith, een heks die de stad wil verwoesten.

Zij is de enige die weet dat Joris – zonder dat hij het beseft – de meester is van de Ebbenhouten Dofus, een bijzonder machtig drakenei dat haar stoutste dromen kan verwezenlijken. Met de hulp van enkele nieuwe vrienden (onder wie het dappere hondmeisje Lilotte en de arrogante sterspeler Khan) besluit Joris om zijn kracht te bewijzen en Bonta te redden.

Op Cartoon Movie werd de animatiefilm voorgesteld aan geïnteresseerde distributeurs en investeerders. Dofus – The Return of Julith speelt zich af voor de gebeurtenissen uit de Wakfu-serie, zodat er geen voorkennis vereist is. De nog niet volledig afgewerkte fragmenten die vertoond werden, zagen er alvast goed uit. Het verhaal belooft een fantasievol avontuur te worden met veel actie en humor. Zoals de titel weggeeft, is het de bedoeling dat er nog meer films volgen (het oorspronkelijke plan is een trilogie).

Artwork Dofus - The Return of JulithIn dit bericht vind je alvast enkele stukjes artwork voor de geanimeerde prent (Joris is de jongen met de blauwe cape). De tekenfilm heeft een eigen look door de “grafische stijl die handgetekende animatie combineert met vector-rendering”. De aanwezigheid van actievolle, flitsende fragmenten lijkt te verraden dat de makers ook geïnspireerd werden door tekenfilms uit Japan.

Jean-Jacques Denis en Anthony Roux regisseren de film van 100 minuten. Het verhaal is geschreven door Roux en Olivier Vannelle en de animatie wordt volledig in Frankrijk geproduceerd door de studio Ankama. Het budget is 6,5 miljoen euro, al is de financiering nog niet helemaal rond. Het resultaat wordt in de Franse zalen verwacht in 2015.

Update: Tweede teaser toegevoegd voor de animatiefilm, die ondertussen de nieuwe titel DOFUS – Book 1: Julith kreeg en pas in 2016 zal verschijnen.

Teaser voor DOFUS – Book 1: Julith

Geplaatst door onder Films, Trailers