26/03/2014

Richard the Stork stijgt op in Lyon

Chicken Little, Valiant, Madagascar, Happy Feet, Surf’s Up, Madagascar 2, Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole, Happy Feet 2, Rio, Madagascar 3, Raven the Little Rascal, Free Birds, Rio 2… Sinds 2005 verscheen bijna elk jaar wel een animatiefilm met vogels in.

Poster Richard the StorkDe trend zet zich door, want de toekomst brengt nog meer gevleugelde avonturen. Later dit jaar verschijnt Yellowbird en volgend jaar komt DreamWorks met de spin-off The Penguins of Madagascar, terwijl de studio eveneens aan een film over blauwpotige zeevogels werkt. In 2016 brengt Sony de spelletjesadaptatie Angry Birds uit en volgt Warner Brothers met Storks.

Niet alleen Hollywood gaat graag van de grond. Dichter bij huis wordt gewerkt aan vogelfilm Richard the Stork. Het is een van de nieuwe projecten van Walking the Dog, de Brusselse studio die onlangs op Cartoon Movie werd uitgeroepen tot de Beste Europese Animatieproducent van het Jaar.

Richard the Stork is een Europese coproductie van Ulysses Filmproduktion (Duitsland), Den Siste Skilling (Noorwegen), Mélusine Productions (Luxemburg) en Walking the Dog (België). Op Cartoon Movie in Lyon werd alvast een tipje van de sluier opgelicht:

Artwork Richard the StorkHet verhaal draait om Richard, een jonge weesmus die door ooievaars werd opgevoed en daarom denkt dat hij er ook een is. Wanneer zijn familie zich klaarmaakt om naar Afrika te vliegen, wordt hij – voor zijn eigen veiligheid – achtergelaten. Richard is echter vastbesloten om te bewijzen dat hij een ooievaar is en besluit op eigen houtje naar het zuiden te reizen. Zijn gezelschap bestaat uit een vreemde uil met een denkbeeldige vriend en een narcistische parkiet die van discomuziek houdt. De avontuurlijke reis is niet zonder gevaar, want onderweg ontmoeten ze dodelijke vleermuizen, aan internet verslaafde duiven, maffiakraaien en gevaarlijke straalvliegtuigen.

Artwork Richard the StorkToby Genkel (Thor: The Legend of Valhalla, Ooops! Noah is Gone…) zal de film samen regisseren met Reza Memari, die ook het script schreef. Richard the Stork heeft een budget van ruim negen miljoen euro en is al grotendeels gefinancierd, onder meer met steun van Screen Flanders.

Als er onderweg niet te veel turbulentie is, landt het resultaat in 2016 in de bioscoop. In dit bericht vind je alvast een voorproefje van de vliegende personages en enkele stukjes artwork.

Geplaatst door onder België, Films