27/03/2014

Knappe pilot voor tekenfilm Miles

Rébecca Dautremer is een Franse illustratrice die in 2009 haar debuut maakte als art director van de tekenfilm Kérity, la maison des contes, ook bekend als Eleanor’s Secret. Ondertussen heeft ze de smaak van animatie te pakken en plant ze haar debuut als regisseur van Miles, een handgetekende animatiefilm met een stijl die aansluit bij haar vorige film.

Poster MilesHet verhaal speelt zich af in Mississippi en draait om de jonge muzikant Miles: een lange slungel die niet veel praat en erg verlegen is. Met zijn gitaar kan hij echter zijn gevoelens perfect uitdrukken en het publiek tot in het diepste van hun ziel ontroeren. Hij speelt vaak alleen in het moeras voor de dieren en voor zijn vriend Chance, een jongen uit de buurt die eigenlijk wil dat Miles zijn talent met de hele wereld deelt.

Op een dag ontmoet Miles de koorddanseres Priscilla, op wie hij meteen verliefd wordt. Priscilla reist met haar broer Cal naar Blue Vegas om wraak te nemen op Mr Enki. Hij is een gemene geldwolf en de eigenaar van Pronto Soda, een drankje dat een einde maakte aan de carrière van haar broer.

Artwork MilesZijn liefde voor Priscilla doet Miles uit zijn schulp kruipen en hij besluit haar achterna te reizen, samen met Chance en de Colonel (een verwijzing naar Colonel Parker, de beruchte manager van Elvis Presley). De ambitieuze man heeft een bar en ziet een goudmijn in Miles. Hij gelooft in het talent van de jonge muzikant en hoopt van alle roem en rijkdom mee te profiteren als hij van hem de nieuwe mascotte kan maken voor de producten van Mr Enki.

MilesDe tekenfilm werd door de makers voorgesteld op Cartoon Movie, waar onder meer de onderstaande, veelbelovende beelden werden gepresenteerd. Het resultaat heeft alles in huis om een mooie, geanimeerde roadmovie worden met muziek, liefde, reizen en humor.

Miles is een coproductie van Superprod (Frankrijk) en Bidibul Productions (Luxemburg). Mogelijk sluit zich daar later een Belgische studio bij aan, maar dat staat nog niet vast; momenteel bevindt de tekenfilm zich in de ontwikkelingsfase. Het script, geschreven door Taï-Marc Le Thanh, is wel al klaar. Onderaan vind je alvast de sfeervolle pilot die als test werd gemaakt.

Knappe pilot voor tekenfilm Miles

Geplaatst door onder Films, Trailers